CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, MHRS’nin kota koyduğunu, özellikle engellilerin olumsuz etkilendiğini, vatandaşın sağlığıyla oynandığını kaydetti

“Hastanelerde muayene ve ameliyat mucizelere kaldı”

“Engellilere hastanelerde eziyet çektiriliyor”

CHP’Lİ BEKİR BAŞEVİRGEN: “AVRUPA’DAKİ 31 ÜLKENİN YILLIK ENFLASYONU TÜRKİYE’NİN AYLIK ENFLASYONUNUN ALTINDA” CHP’Lİ BEKİR BAŞEVİRGEN: “AVRUPA’DAKİ 31 ÜLKENİN YILLIK ENFLASYONU TÜRKİYE’NİN AYLIK ENFLASYONUNUN ALTINDA”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, özellikle engelli vatandaşların kamu hastanelerinde büyük sıkıntı çektiğini vurguladı.
Konuşmasına 10 Ekim Gar katliamında yitirilen 104 canı anarak başlayan Dr. Şevkin, Meclis genel kurulunda Türkiye’deki sağlık sisteminin çöktüğünü kaydetti.


ENGELLİLERE MAAŞ SÖZÜNE DE İŞARET ETTİ


Kamu hastanelerinde muayene ve ameliyat olabilmek için artık mucize beklemek gerektiğine dikkat çeken Dr. Şevkin,  şunları  söyledi:
“Gariban vatandaşlar evini geçindiremezken bir de özel hastanelere gitmek için borç para bulmaya çalışıyor, kredi çekmek zorunda kalıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi hastanelerden randevu almak isteyenlere kota koyuyor. Engelli vatandaşlar da bu durumdan fazlasıyla olumsuz bir şekilde etkileniyorlar. Verilen sözler engelliler için de yerine getirilmiyor. Seçim öncesi Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlık maaşı ödemesi yapılacağı ifade edilmesine rağmen ne yazık ki hâlâ bundan da ses çıkmadı. Buradan iktidara sesleniyorum: Vatandaşın sağlığıyla oynamayın. Parasız engelli vatandaşı daha da çaresiz bırakmayın.”

Editör: Haber Merkezi