SPK, 50 İnternet Sitesi İçin Erişim Engelleme Talep Etti SPK, 50 İnternet Sitesi İçin Erişim Engelleme Talep Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, iktidarın kadın politikalarındaki eksikliklere dikkat çekti. Zeybek, Türkiye’de 2024 yılının ilk 8 ayında 261 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü belirterek, hükümetin İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmesinin ardından her ay en az 20 kadının hayatını kaybettiğini vurguladı.

Zeybek, paylaşımında şu sözlere yer verdi: “İktidarın kadın politikalarındaki eksikliğinin, hatta 'politikasızlığının' sonuçları topluma en ağır şekliyle yansımaktadır! 2024 yılının ilk 8 ayında 261 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi sonrası her ay en az 20 kadının öldüğü gözlemleniyor.”

Mersin’de Büyük Çalıştay Düzenlenecek

Kadınlara yönelik şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla CHP tarafından bir çalıştay düzenleneceğini açıklayan Zeybek, bu etkinliğin 17-19 Ekim tarihleri arasında Mersin’de yapılacağını duyurdu. Çalıştaya, 14 Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanları ile 21 il belediyesinin Kültür ve Sosyal Hizmetlerden sorumlu başkan yardımcılarının katılacağını belirtti.

Zeybek, çalıştayda ele alınacak konuları şu başlıklar altında sıraladı:

  • Kadınlara yönelik şiddetle ilgili hukuk danışmanlığı verilmesi,
  • Yeni Kadın Dayanışma Evlerinin açılması ve kapsayıcı hizmetlerin sağlanması,
  • Cinsiyet eşitsizliği sorunlarının tespit edilmesi, raporlanması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi için bir alt birim kurulması,
  • Kadın Danışma Birimi ve Kadın Destek Hattının etkin şekilde işletilmesi,
  • Kadınların istihdamını artıracak girişimciliği teşvik eden projelerin hayata geçirilmesi,
  • Psikolojik danışma merkezlerinin yaygınlaştırılması.

Zeybek, bu çalıştayla birlikte kadınların toplumsal, hukuksal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesi için önemli adımlar atılacağını ifade etti. CHP'nin bu konuda kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceğini belirten Zeybek, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı.

Editör: Haber Merkezi