Siyaset

CHP Milletvekili Gizem Özcan: Konaklama Vergisi Yerel Yönetimlere Verilmeli!

Abone Ol

CHP Muğla Milletvekili, TBMM Genel Kurulu'nda konuşarak Konaklama Vergisi'nin yerel yönetimlere verilmesi gerektiğini vurguladı. Meclis'te yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak Konaklama Vergisi'nin yerel yönetimlere verilmesi gerektiğini dile getirdik. Konaklama vergisi düzenlemesi 2023 başında yürürlüğe girdi. Buna göre otel, misafirhane, kamping gibi tesislerde konaklayanlardan, buralardan aldıkları yeme-içme dâhil, hizmetler üzerinden yüzde 2 oranında vergi alınacaktı. Hazine’nin hedefi yılda 2,3 milyar TL idi. 2023 yılında toplam, 6,8 milyar TL toplandı. Gelirleri son derece yetersiz olan yerel yönetimler bölgelerine gelen turistlere en çok hizmet sağlayan kurum olsa dahi bu vergiden hiç pay almıyorlar. Konaklama vergisi, çoğu ülkede olduğu gibi yerel yönetimlere verilmelidir. Yetmez, yerel yönetimler gelen turiste göre genel bütçeden pay almalıdır. Ekonomide demokrasi yerelden başlar."

Bu konuşma ile CHP Milletvekili, yerel yönetimlerin turizm gelirlerinden daha adil bir şekilde yararlanmasını savunmuş ve yerel yönetimlerin ekonomik özerkliğinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapmıştır.