CHP’li Ali Gökçek: Öğrencilere Ücretsiz Beslenme ve Kırtasiye Desteği Verilsin

Başkan Necdet Erikçi: "Bizi Öldürmeden Susturamazsınız! Ümit Özdağ Yalnız Değildir" Başkan Necdet Erikçi: "Bizi Öldürmeden Susturamazsınız! Ümit Özdağ Yalnız Değildir"

CHP İstanbul Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Gökçek, TBMM Başkanlığı’na sunduğu iki ayrı kanun teklifinde Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yapılacak değişiklik ile devlet okullarında okuyan öğrencilere bir öğün ücretsiz beslenme ve kırtasiye desteği verilmesini talep etti. İktidarın ekonomide attığı yanlış adımların faturasını öğrencilere ve ailelerine ödetmeye çalıştığını belirten CHP’li Ali Gökçek, “Derinleşen ekonomik kriz en çok öğrencileri ve ailelerini etkiliyor. Çocuklar okula aç gidiyor, aileler çocuklarının temel ihtiyaçlarını gidermekte, eğitim ihtiyaçlarını almakta zorlanıyor. Bu sebeple öğrencilere birer öğün beslenme sunulması, dönem başlarında kırtasiye desteği verilmesi ailelerin üzerindeki yükü biraz olsun hafifletecek, çocuklarımızın refah düzeyini de yükseltecektir” dedi.

Ülkemizde güncel istatistiklere göre okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde 9 milyon 600 bin 891'i erkek, 9 milyon 109 bin 374'ü kız olmak üzere toplam 18 milyon 710 bin 265 öğrencinin örgün eğitim aldığını, bu öğrencilerden 15 milyon 849 bin 271'inin devlet okullarında okuduğunu belirten CHP’li Ali Gökçek, “16 milyona yakın çocuğumuzun hem zihinsel hem de fiziksel sağlıklarını korumak, devletin başlıca görevidir. Ancak bugün artan ekonomik kriz, çocukların beslenmesinde, temel ihtiyaçlarına erişmelerinde büyük sıkıntılara yol açtı. Günden güne artan ekonomik krizin en ağır faturasını sağlıklı beslenmekten, nitelikli eğitim öğretimden yoksun kalan çocuklar ödüyor. Ekonomi yönetiminde alınan yanlış kararlar çocuk yoksulluğunu günden güne derinleştirdi. İktidar, kötüleşen ekonominin faturasını adeta yoksul halka ve çocuklara çıkararak sosyal devlet ilkelerinden hızla uzaklaşıyor. Oysa çocuk temelli sosyal devlet ilkelerinin hayata geçirilmesi, çocuklar arasındaki eşitsizliklerin giderilmesinde önemli bir etken. Çocuk yoksulluğunun yaygınlaşması; yoksulluğun, kırılması giderek zorlaşan bir kısır döngüye dönüşmesine ve uzun vadede hem bireysel hem toplumsal açıdan verimliliğin düşmesi, nitelikli yaşama erişimin engellenmesine yol açmaktadır. Bu kısır döngüyü kırmada eğitim politikaları ve eğitim politikaları uygulanırken kullanan yan araçlar, sunulan ek destekler büyük önem taşımaktadır. Verdiğim her iki kanun teklifinin de temel amacı çocuklar arasındaki bu eşitsizliği ortadan kaldırmak, onlara hak ettikleri standartları sunmaktır” dedi.  

Editör: Haber Merkezi