Siyaset

CHP’li Başevirgen: “İktidar Kötü Ekonomi Politikalarıyla Vatandaşları Yaşamaktan Vazgeçiriyor”

Abone Ol

CHP’li Başevirgen: “Vatandaşlar Doğal Gazın Ardından Odun, Kömür ve Soba Fiyatlarına Gelen Zamlardan Dolayı Kışı Nasıl Geçireceğini Düşünüyor”

Manisa – CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, yaklaşan kış öncesi kömür, odun ve soba fiyatlarındaki artışı sert bir dille eleştirdi. Başevirgen, doğal gaza gelen zamlarla birlikte vatandaşların kömür, odun ve soba fiyatlarının da artmasıyla nasıl ısınacaklarını düşündüğünü belirtti.

Başevirgen, bu yıl kömür fiyatlarının geçen yıla göre önemli ölçüde yükseldiğine dikkat çekti. Geçen yıl tonu 4 bin 500 lira olan yerli kömürün bu yıl en az 6 bin 500 liraya çıktığını ifade eden Başevirgen, torba kömürlerin fiyatlarının da arttığını, geçen yıl 130 lira olan torbanın bu yıl en az 160 lira olduğunu belirtti. Esnafın, fiyatların yüksek olmasından endişe ettiğini ve bazı durumlarda kömürü düşük fiyatla satmak zorunda kaldığını vurguladı.

Soba fiyatlarının da yüksek olduğunu dile getiren Başevirgen, evlerde kullanılabilecek sobaların en düşük fiyatının 8 bin liradan başladığını ve bazı modellerin 25 bin liraya kadar ulaştığını söyledi. Odun fiyatlarının da geçen yıl 3 bin lira iken bu yıl 6 bin liraya kadar yükseldiğini, çuval odun fiyatlarının ise geçen yıl 70 lirayken bu yıl en az 100 lira olduğunu açıkladı.

Başevirgen, artan yakacak fiyatlarının vatandaşları ısınmadan tasarruf etmeye zorladığını belirtti. Yüksek gıda fiyatları ve düşük maaşlarla açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren vatandaşların, yaklaşan kış aylarıyla birlikte ısınma konusunda da tasarruf yapmak zorunda kaldığını söyledi.

“İktidar Kötü Ekonomi Politikalarıyla Vatandaşları Yaşamaktan Vazgeçiriyor”

Başevirgen, hükümetin kötü ekonomi politikalarının bedelini vatandaşların ödediğini belirterek, “İktidar, kötü ekonomi politikalarıyla açlık sınırının altında bıraktığı, yükselen kira fiyatları nedeniyle barınmalarını zorlaştırdığı, doğal gaz, kömür ve odun fiyatlarıyla ısınmalarını lüks hale getirdiği vatandaşlara ‘yaşamayın’ diyor. Artık vatandaşlara karşı asli görevlerini bile yerine getiremeyen iktidar, yandaşlarının lüks içindeki yaşamlarını beslemeye devam ediyor” dedi.