Siyaset

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin: “Çinli Firmaya Özel Yasa Çıkarılıyor, Türk Halkı Fakirleştiriliyor”

Abone Ol

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin: “Çinli Firmaya Özel Yasa Çıkarılıyor, Türk Halkı Fakirleştiriliyor”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, mecliste yasalaştırılan ‘Tüketiciyi Koruma Kanunu’ ile Türk tüketicisinin korunmadığını, aksine Çinli bir firmanın ön plana çıkarıldığını vurguladı.

TUSAŞ tesislerine yapılan saldırının ardından meclisin olağanüstü gündemle toplanması gerektiğini belirten Dr. Şevkin, “Hain saldırı sonucunda 5 şehit ve 20'den fazla yaralı varken, meclis bu kadar gayret sarf ediyor. Türkiye her alanda geriye giderken, ekonomi dip yapmışken siz vergi aflarıyla bu ülkeyi karşı karşıya bıraktınız” dedi.

“Ekonomi Dip Yapmış, AKP Yüzlerce Milyar Liralık Kıyak Geçiyor”

Dr. Şevkin, Türkiye’nin ekonomik durumuna dikkat çekerek, “Ekonomi dip yapmışken, AKP; Çinli BYD, Chery ve Trendyol’a yüz milyarlarca liralık kıyak geçiyor. Vatandaşın cebine girmesi gereken 100 milyar lira Çinli firmaya aktarıldı” ifadesini kullandı.

“Hazine ve Maliye Bakanı Para İçin Gezerken Yandaşlara Ayrıcalıklar Tanınıyor”

Ayrıca, vergi aflarıyla yandaş şirketlerin ödüllendirildiğini, ancak vatandaşların vergilerle ezildiğini kaydeden Dr. Şevkin, “Hazine ve Maliye Bakanı ülke ülke üç kuruş para için gezerken, biz ne yapıyoruz? Maalesef, bazı sermaye gruplarına ayrıcalıklar getirmeyi sürdürüyoruz” dedi.

“TOGG’u Neden Kurdurmuşsunuz?”

Dr. Şevkin, “5 büyük şirkete TOGG'u niye kurdurdunuz?” sorusunu yönelterek, “Niye Çinli firmaya ayrıcalık sağlıyorsunuz, BYD'ye ve Chery'e?” dedi.

“Bu Halk Size Kırmızı Kartı Gösterecektir”

Son olarak, bu düzenlemeyle vatandaşın hazinesine gidecek kaynakların çok uluslu şirketlerin cebinde kalacağını belirten Dr. Şevkin, “Bu halk size nasıl sarı kartı gösterdiyse, kırmızı kartı da gösterecektir” diyerek, hükümetin kaynakları peşkeş çekmesini eleştirdi.