Sevilay Çelenk’ten Boris Wolfman Tepkisi: “Kırmızı Bültenle Aranırken Türkiye’de Serbestçe Yaşıyor” Sevilay Çelenk’ten Boris Wolfman Tepkisi: “Kırmızı Bültenle Aranırken Türkiye’de Serbestçe Yaşıyor”

Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, kentin 2 milyona yaklaşan nüfusu ile birçok ülkeden daha büyük olduğunu vurgulayarak, kamu hizmetlerinde yaşanan adres uyumsuzluklarının vatandaşları mağdur ettiğini belirtti. Kamu kurumları arasındaki veri tabanlarının entegre olmaması sebebiyle su, elektrik, doğalgaz, internet ve vatandaşlık işlemlerinde ciddi kesintiler yaşandığını ifade etti.

Adres Uyum Krizi Vatandaşların Hayatını Zorlaştırıyor

Özellikle Diyarbakır’ın Yenişehir Seyrantepe Toplu Konutlarında ikamet eden vatandaşların, farklı kurumların kullandığı adres sistemlerindeki uyumsuzluklar nedeniyle abonelik işlemlerinde büyük zorluklarla karşılaştığına dikkat çeken Akça Cupolo, vatandaşların DİSKİ, Dicle Elektrik, Diyargaz, Türk Telekom gibi hizmet sağlayıcıların yanı sıra İl Nüfus Müdürlüğü ve TOKİ ile sürekli bürokratik sorunlar yaşadığını belirtti. Bu durumun, yurttaşların uzun süreçler boyunca çeşitli kurumlar arasında mekik dokumasına sebep olduğunu ifade etti.

Ceylan Akça Cupolo’dan Hükümete Sorular

Ceylan Akça Cupolo, bu sorunun çözümü için Hükümetten yanıt beklediği sorularını şu şekilde sıraladı:

  1. Su, elektrik, doğalgaz, internet ve vatandaşlık işlemleri gibi hizmet sağlayıcıların adres veri tabanlarının uyumlu hale getirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? Bu konuda hangi adımlar atılmaktadır?
  2. Veri tabanlarındaki uyumsuzlukların yarattığı hizmet aksaklıklarını önlemek adına yeni bir teknoloji ya da sistem geliştirilmekte midir?
  3. Adres uyumsuzluklarını gidermek amacıyla merkezi bir dijital adres sistemi kurulması planlanmakta mıdır? Eğer planlanıyorsa, bu sistem ne zaman hayata geçirilecektir?
  4. Son 5 yılda, adres uyumsuzlukları nedeniyle kaç vatandaş mağduriyet yaşamış ve bu mağduriyetlerin giderilmesi için ne tür çözümler sunulmuştur?
  5. Belediyeler ve ilgili hizmet sağlayıcılar arasında adres bilgilerini güncellemek ve uyumlu hale getirmek konusunda bir koordinasyon eksikliği olduğu düşünülmekte midir? Bu eksikliklerin giderilmesi için ne tür adımlar atılmaktadır?

Ceylan Akça Cupolo’nun bu soruları ve Diyarbakır’da yaşanan adres uyumsuzluklarıyla ilgili yaptığı açıklamalar, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi adına önemli bir gündem maddesi haline geldi.

Editör: Haber Merkezi