Yerel Haberler

CHP'li Halit Atik'in Seyhan Belediyesi'ne Haciz Başvurusu Tepki Topladı

Abone Ol

CHP'li Halit Atik, Seyhan Belediyesi'ni Hacze Verdi: Tepkiler Büyüyor

CHP Adana’nın tanınmış isimlerinden Halit Atik, Seyhan Belediyesi’nden olan yüksek meblağlı alacakları nedeniyle başlattığı haciz işlemiyle gündemde. Atik'in bu adımı, CHP Adana teşkilatında geniş yankı uyandırdı.

31 Mart 2024 yerel seçimleri için hem Seyhan hem de Çukurova'dan belediye başkan aday adayı olan Atik, Seyhan Belediyesi’nden alacaklarının temini için yasal yollara başvurdu. CHP’nin Adana’daki birçok kademesinde aktif görev alan ve 35 yıllık siyasi geçmişe sahip olan Atik, 2014-2015 ve 2020-2023 yıllarında CHP Adana İl Başkan Yardımcılığı yapmış, halen CHP Adana Büyük Kurultay Delegesi olarak görevini sürdürmektedir.

Atik'in bu girişimi, parti içerisinde farklı tepkilere yol açtı. Bazı partililer, bu durumu belediyenin mali durumu ve yönetim eksikliklerine bağlarken, bazıları ise sürecin parti içi dayanışmaya zarar vereceğini savunuyor.

Halit Atik’in Alacağı Tutar Tartışma Konusu Atik'in, Seyhan Belediyesi'nden ne kadar alacağı olduğu merak konusu olurken, bu miktar henüz resmi olarak açıklanmadı. Olayın CHP Adana teşkilatında yarattığı gerginlik sürerken, Halit Atik'in açıklama yapması bekleniyor.

Seyhan Belediyesi'nden konuya dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gelişmelerin kamuoyunda nasıl yankı bulacağı merak ediliyor.