CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bölgedeki günlerde PKK'lı teröristlerin saldırısına uğrayan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tesislerini ziyaret etti. Özel, saldırının zamanlaması ve hedef seçimi konusunda "Bu hedef boşa çıkarıldı, bizi yıllardır şaşırtıyorlar" diyerek saldırının tüm ayrıntılarıyla araştırılacağını belirtti. Teröre karşı net bir durma sergileyen Özel, "Terörü kim ne amaçla kullanıyorsa lanetliyoruz" dedi.

SGK Geri Ödeme Listesine 61 Yeni İlaç Eklendi SGK Geri Ödeme Listesine 61 Yeni İlaç Eklendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlenen ve 5 kişinin şehit olduğu Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'ye (TUSAŞ) bir ziyaret gerçekleştirdi.

Özel, ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Terörü kim ne amaçla kullanıyorsa lanetliyoruz" diyen Özel, "Saldırı tüm yönüyle araştırılacak" dedi.

Özgür Özel, saldırının zamanlamasına ilişkin ise "Bu hedef boşuna seçilmedi, bizi yıldıramazlar" diye konuştu.

'ÖCALAN' AÇIKLAMASI: 'MECLİS'E GELMEK ZORUNDA DEĞİL'

Özel, basın mensuplarının yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın TBMM'den konuşmasının zorunlu olmadığına dikkat çekerek "Öcalan’a bulunduğu yerde imkan verilir oradan çağrısını yapar, illa Meclis’e gelmek zorunda değil" ifadesini kullandı

27 EKİM İÇİN ÇAĞRI

İstanbul Beşiktaş'taki "Yaşam Hakkı Mitingi" için de çağrısını yineleyen Özel, "Tüm İstanbulluları bekliyoruz" dedi.

Özel, "Yaşam mitingini iptal etmeyeceğiz. Zaten biz bunları yapmayalım, cesaretimizi kaybedelim istiyorlar. Teröre ve her türlü şiddete karşı yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Biz korkmayacağız, sinmeyeceğiz. Biz pazar günü Beşiktaş meydanda olacağız" diye konuştu.

29 EKİM KUTLAMALARI İPTAL EDİLECEK Mİ?

Özel, "29 Ekim'de de şu anki ruh halimize uygun olmayan şarkıcılar ileri tarihe ertelenebilir. Etkinliklerin iptal edilmemesi ve 29 Ekim'e sahip çıkmak da CHP'nin ruhuna uygundur. 86 milyonu, 29 Ekim günü sokaklarda, meydanlarda olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi