Kültür Sanat

ÇUKUROVA SANAT GİRİŞİMİ YENİ SEZONU ZENGİN PROGRAMLA AÇIYOR.

Abone Ol

ÇUKUROVA SANAT GİRİŞİMİ

YENİ SEZONU ZENGİN PROGRAMLA AÇIYOR.

Çukurova Sanat Girişimi (ÇSG) 2 Ekim Çarşamba 17.30’da Flüt Sanatçısı Nevin Apaydın, Trombon Sanatçısı Okan Urşan’ın Trombon Solo, Flüt-Gitar Resitali ile 2024-2025 ekin (kültür)-sanat sezonunu törenle açıyor.

Ekim ayı izleğini “Bulantı” olarak açıklayan ÇSG yönetimi Çukurova Okulu’ndaki çalışmalarının büyük bölümünü geçen yıllarda olduğu gibi Yazarlarevi’nde sürdürecek.

Çukurova Okulu’nda hafta içi her gün 7-12 yaş grubundaki çocuklara İngilizce, resim sanatı, dilimiz ve masallar, üreterek öğreniyorum, satranç, çocuklara felsefe, 3- 7 yaş grubuna masal okuma gibi konular başta, türlü el becerileri, sanatsal dersler verilecek.

Çukurova Okulu etkinlikleri bu sezon beş ayrı kategoride düzenlenecek: 1) Ekin-Sanat Etkinlikleri; 2) Eğitsel Çalışmalar; 3) Sanatsal-Bilimsel Çalışmalar; 4) ÇSG Kitap Kulübü;

5) Aylık Film Seçkisi

Sanatsal-Bilimsel çalışmaların bu yılki konusu/alanı “Arasta” özelinde eski Adana.  Alan çalışmalarına başlanan “ARASTA- Eski çarşıların düşü” isimli proje için birkaç uzman ekip oluşturuldu.

Etkinlikler ücretsizdir

Çukurova Okulu’nda verilen dersler, etkinlikler halka, çocuklara açık, ücretsiz. Yönetmenlerle öğreticiler de verdikleri dersler karşılığında hiçbir ücret almıyorlar. Bazı harcamalar ise ÇSG yönetimi tarafından karşılanıyor.

Özgün etkinlikler

Çukurova Okulu’nda geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da, halk için arkeolojiden fotoğrafa, felsefeden edebiyata, müziğe türlü sanat disiplinleriyle ilgili etkinlikler, konferanslar, paneller düzenlenecek. Bu etkinlikler Yazarlarevi’nin yanısıra ÇSG’nin YouTube kanalından canlı olarak da yayımlanacak.