Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Erdoğan, AK Parti'nin hikayesinin yerelden genele ilerleyen bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayarak, yerel yönetimlerin önemine dikkat çekti. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Yeni Döneme Hazırlık"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından düzenlenen toplantının hayırlı olmasını dileyerek, yeni seçilen ve yeniden seçilen belediye başkanlarını tebrik etti. Toplantının içeriğine katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ederek, önümüzdeki döneme dair yol haritasını belirlemek için önerilere açık olduklarını belirtti.

"AK Parti'nin Başarı Hikayesi Yerelden Başladı"
Erdoğan, AK Parti'nin hikayesinin yerelden genele ilerleyen bir başarı hikayesi olduğunu ifade etti. 30 yıl önce belediyelerden başlayan hizmet yolculuklarının, mahalli idarelerdeki başarıları sayesinde yeni hedeflere yürüdüklerini ve milletin sorunlarına belediyelerde çözüm ürettiklerini söyledi.

"AK Parti, Dünyanın En Donanımlı Siyasi Hareketidir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki başarısının 2002'de iktidara gelmelerinde önemli rol oynadığını ve 22 yıl boyunca iktidarda kalmalarını sağladığını belirtti. AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki üstün hizmetleri sayesinde bir marka haline geldiğini ve küresel ölçekte standartları belirlediğini vurguladı.

Orhan Sümer: “Ekonomideki Gelişmeleri ve Vatandaşın Yaşadığı Sorunları TBMM Gündemine Taşıdı” Orhan Sümer: “Ekonomideki Gelişmeleri ve Vatandaşın Yaşadığı Sorunları TBMM Gündemine Taşıdı”

"Muhalefetin Popülizmine Karşı Hizmet Odaklı Siyaset"
Erdoğan, son seçimlerde muhalefetin ucuz popülizme dayanan bir kampanya yürüttüğünü ve seçim sonrası verilen vaatlerin unutulduğunu söyledi. AK Parti'nin popülizmden uzak durarak milletin güvenini zedelemeden projeler ürettiğini ve hizmet ettiğini ifade etti. Ayrıca, muhalefetin seçim sonrası zam yağmuruna başladığını ve hizmet yerine bahaneler ürettiğini belirtti.

"Türkiye'nin Birlik ve Bütünlüğü İçin Çaba Harcıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrımcılık ve nefret dilinin AK Parti siyasetinde yer bulmadığını ve siyaset anlayışlarının hizmete odaklı olduğunu vurguladı. Muhalefetin nefret siyasetine yönelmesini acizlik olarak nitelendiren Erdoğan, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için çaba harcadıklarını ve hizmet odaklı siyaset anlayışını sürdüreceklerini belirtti.

Erdoğan, konuşmasının sonunda, "İstiyoruz ki, milletimiz hizmet görsün, şehirlerimize hizmet götürülsün. Şehirlerimizin kaynakları, o kaynakların asıl sahibi olanların refahı, huzuru, esenliği için kullanılsın," dedi. Toplantıya katılan tüm belediye başkanlarına teşekkür ederek, birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi