Adana, 26 Ağustos 2024 - DEM Parti Adana Kadın Meclisi ve Tevgera Jinên Azad (TJA), 23 Ağustos’ta Süleymaniye’de gazetecileri taşıyan bir aracın Türkiye’ye ait bir hava aracı tarafından bombalanması sonucu Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn’in hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

DEM Parti Adana İl Eş Başkanı Helin Kaya tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yerverildi.

23 Ağustos’ta Süleymaniye’de gazetecileri taşıyan bir araç Türkiye’ye ait bir hava aracı tarafından bombalandı, bu saldırıda Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn katledildi. Özgür basın emekçisi Kürt kadın gazetecilere yönelik bu katliamı lanetliyoruz. Yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Kürt kadınlarının ve halkının soykırımı üzerine siyaset yapan AKP-MHP faşist bloğu, yeni mutabakat zaptlarıyla, Kürdistan Federe Bölgesinde savaş sahasını genişletmeyi planlayarak, Neo-Osmanlıcılık hayallerini gerçekleştirmek istiyor. Kürt düşmanı AKP-MHP rejimi sömürgeci ve yayılmacı politikaları ile Kürdistan’ın dört parçasını ilhak etmek istiyor. Kürdistan Federe Bölgesi yönetimi ise bu ilhaka rıza göstererek, Kürdistan’ın evlatlarının katledilmesine ortak oluyor. Kürdistan halkı bunu asla kabul etmemiştir, etmeyecektir. KDP bu suçlara ortak olmaktan derhal vazgeçmelidir.

İçerisinde gazetecilerin yer aldığı aracın hedef alınmasının bilinçli ve örgütlü bir saldırı olduğunu çok iyi biliyoruz. Federe Kürdistan Bölgesi’nde Kürt halkına ve kadınlara yönelik yapılan saldırıları ifşa eden kadın gazeteciler hedef alınarak bölgede işlenen savaş suçlarının üzeri örtülmek istenmiştir. Bu saldırının amacı, ilhak ve işgal politikalarının derinleştirilmesi ve bu politikalara karşı oluşacak uluslararası tepkiyi engellemektir.  

CHP Manisa Milletvekilleri Sordu: "TMO Neden Fiyat Açıklamadı?" CHP Manisa Milletvekilleri Sordu: "TMO Neden Fiyat Açıklamadı?"

Kürt halkına, Kürt halkının kazanımlarına, özgürlük mücadelesine yönelik bu saldırılar daha önce de ajanlar, paramiliter güçler eliyle gerçekleştirilmiştir. Gazeteci Nagihan Akarsel yoldaşımız bu saldırılar sonucu Süleymaniye’de katledildi. Bu saldırıyı gerçekleştiren emperyal güçler, paramiliter yapılar ne Kürt halkının ne kadınların ne de kadın gazetecilerin mücadelesini sindiremeyecektir. İşlenen savaş suçlarının üzerinin, sivil katliamlarla örtülmesine izin vermeyeceğiz.

Federe Kürdistan yönetimi derhal bu sivil katliama dair açıklama yapmalıdır. Bu sivil katliamın arkasındaki güçlerin kimler olduğunu açığa çıkararak, hesabını sormalıdır. Aksi takdirde bu katliamın ilk elden sorumlusu ve ortağıdır. 

Gazeteci Nagihan yoldaşımızı fikirleriyle, yazılarıyla, mücadelesiyle bulunduğumuz her yerde nasıl yaşatıyorsak, Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn yoldaşlarımızın mücadelesini de yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz. Kürt kadın gazetecilerin, özgür basın emekçisi kadınların kalemi yerde kalmayacak. 

Gazetecilere yönelik bu saldırının hedefi özgür basının sesini kısmak ve Kürdistan’da süren savaş suçlarının dünya kamuoyuna ulaşmasını engellemektir. Ama bilinmelidir ki hakikatin izini süren özgür basın emekçileri, arkadaşlarının kalemini yerde bırakmayacak, her koşulda hakikatin sesi açığa çıkacak. Bütün Kürdistan halkının başı sağolsun! Tüm kadınları, halkımızı ve demokratik kamuoyunu soykırıma karşı tutum almaya davet ediyoruz!                                                                

Editör: Haber Merkezi