Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı operasyonları ve İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Gazze'deki uygulamaları Batı Şeria'ya taşıyacaklarına yönelik açıklamasını sert bir dille kınadı.

CHP’li Şevkin: “Türkiye, İş Cinayetleriyle Anılan Bir Ülke Haline Geldi” CHP’li Şevkin: “Türkiye, İş Cinayetleriyle Anılan Bir Ülke Haline Geldi”

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı yasa dışı operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanı'nın Gazze'deki uygulamaları Batı Şeria'ya da taşıyacaklarına dair açıklamasını şiddetle kınıyoruz." ifadesine yer verildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki hükümetin Filistin halkına yönelik politikalarının "soykırımcı" olduğu ve bu politikaların uluslararası güvenliğe büyük bir tehdit oluşturduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "İsrail'in, Filistin halkına karşı uluslararası hukuku tamamen hiçe sayan bu eylemlerine karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması şarttır." denildi. Bakanlık, İsrail'e koşulsuz destek veren ülkelerin, hukuka ve insanlık vicdanına aykırı tutumlarından vazgeçmeleri gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması, uluslararası toplumdan İsrail'in hukuksuz eylemlerine karşı daha sert bir tavır takınılması çağrısı olarak değerlendirildi.

Editör: Haber Merkezi