Memleket Partisi Mersin Toroslar İlçe Başkanı Doğan Dalda, Türkiye'de son günlerde artan şiddet, cinayet ve taciz olaylarına dikkat çekerek, insanların sokağa korkuyla çıktığını belirtti. Dalda, "Türkiye'de insanlar artık sadece 'yaşamak' istiyor. Sokağa çıktıklarında başlarına kötü bir şey gelmeden eve dönebilmeyi hayal ediyorlar" dedi.

Toplumsal Şiddet ve Korku İklimi

Doğan Dalda, son zamanlarda medyaya yansıyan şiddet olaylarına değinerek, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşanan cinayetlerin ve tacizlerin insanlarda derin kaygılara yol açtığını ifade etti. Diyarbakır'da Narin Güran, İstanbul'da İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in vahşice katledildiğini hatırlatan Dalda, kadınların ve çocukların korku içinde yaşadığını vurguladı. Gençlerin ise geleceğe dair umutlarını kaybetmeye başladığını söyledi.

CHP’li Dr. Şevkin, İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasından bu yana 1065 kadın öldürüldü CHP’li Dr. Şevkin, İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasından bu yana 1065 kadın öldürüldü

"Gençlerimiz Umutlarını Kaybediyor"

Dalda, her gün Türkiye'nin dört bir yanından gelen üzücü haberlerin toplumda derin bir huzursuzluk yarattığını belirterek şunları söyledi: "Kadın cinayetlerinden genç yaşta intiharlara, uyuşturucu ve kumar bağımlılığından şiddet olaylarına kadar birçok sorunla karşı karşıyayız. İnsanlarımız sokağa korkuyla çıkar hale geldi. Gelecek hayalleri kurması gereken gençlerimiz, artık sadece sağ salim eve dönebilmenin hayalini kuruyor."

"Devletin Temel Görevi Can Güvenliğini Sağlamaktır"

Doğan Dalda, geçtiğimiz günlerde Mersin KYK Kız Yurdu önünde gerçekleşen protestoya da dikkat çekerek, kadın öğrencilerin güvenlik kaygısıyla sokağa çıkıp yürüyüş düzenlemesini örnek gösterdi. Dalda, “Bu protesto, taciz ve tehlike gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşların can güvenliğini sağlamak, devletin en temel görevlerinden biridir” dedi.

Dalda, insanların güvenlikten yoksun bir şekilde yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldığını belirterek, devletin vatandaşlarının can güvenliğini sağlaması gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi