ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' ile ilgili parti grubu adına yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kurulması planlanan 'Milli Eğitim Akademisi'ne sert eleştirilerde bulundu. Şevkin, bu akademinin öğretmenler için yeni bir sorun yumağı olacağını vurguladı.

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş’ten Kahverengi Kokarca Uyarısı: “Biyolojik Mücadele Şart” CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş’ten Kahverengi Kokarca Uyarısı: “Biyolojik Mücadele Şart”

“Eğitimden Tasarruf Olmaz”

Dr. Şevkin, eğitimde tasarruf yapılmasının mümkün olmadığını belirtirken, “Tasarruf yapacaksanız sarayınızda yapın” dedi. Bakanlık tarafından tarikat ve cemaatlere yapılan büyük finansman aktarımını eleştirerek, “Milli Eğitim Bakanlığı, tarikat ve cemaatlere 5 milyar 895 milyon 926 bin lira aktarmış, 7 milyar 800 milyon 636 lira daha aktaracak” ifadelerini kullandı.

“Akademi Kime Hizmet Edecek?”

“Milli Eğitim Akademisi kime hizmet edecek?” diye soran Şevkin, mevcut Eğitim Fakülteleri’nin düzenlenmesiyle sorunların çözülebileceğini dile getirdi. “Eğitimde köklü değişiklikler yerine yeni yeni icatlar çıkarıyorsunuz” diyerek, Bakanlığın başka bir amaca hizmet edip etmediğini sorguladı.

“Atanamayan Öğretmenlerin Önü Kapanacak”

Şevkin, akademinin varlığının Eğitim Fakülteleri’ni boşaltacağını ve atanamayan öğretmenlerin önünün tamamen kapanacağını kaydetti. “Atamadığınız yüz binlerce öğretmen varken, bu akademiden mezun olamadığı gerekçesiyle atamasını gerçekleştirmeyeceksiniz” diyerek durumun vahametini vurguladı.

“Eğitim Emeği Çalışanlarının Görüşleri Dikkate Alınmadı”

Dr. Şevkin, kanunun hazırlanmasında eğitim emekçilerinin görüşlerinin dikkate alınmadığını, bu nedenle 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun hiçbir soruna çözüm getirmediğini belirtti. Eğitim sendikalarının tepkilerini ifade eden öğretmenlerin gözaltına alınmasını eleştirerek, “Öğretmenlere tahammülsüzlük, iktidarın ve MEB’in zihniyetini açıkça ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

“Laik, Demokratik, Çağdaş Eğitimi Sağlamak Zorundayız”

Son olarak, Türkiye'nin eğitim sisteminin çağdaş ve nitelikli bir yapıya kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Şevkin, “Bırakın paralel yapılar kurmayı, milli eğitimi rayına oturtun; laik, demokratik, çağdaş eğitimi başat hâle getirin” diyerek çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi