Eğitim Hakkı Platformu, artan okul masraflarına dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde “Bir çanta kaç liraya doluyor!” sloganıyla bir eylem gerçekleştirdi. Eğitimdeki maddi yüklerin her geçen gün arttığına vurgu yapılan eyleme, KESK MYK Üyeleri ve İş Kolu MYK’ları da katılarak destek verdi.

"Okul Masrafları Yüksek, Eşitsizlik Derinleşiyor"

Eylemde, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak Platform adına açıklama yaptı. Irmak, artan kırtasiye, okul kıyafeti ve diğer eğitim giderlerinin aileler üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu dile getirdi. Irmak, şunları söyledi:

“Eğitim hakkı, herkes için eşit ve ücretsiz olmalıdır. Ancak ekonomik krizle birlikte ailelerin çocuklarını okula göndermek için karşılaştıkları masraflar, eğitimdeki fırsat eşitsizliğini daha da derinleştiriyor. Bir öğrencinin çantasını doldurmak bile aile bütçesini zorlar hale geldi. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda acil adımlar atmalı, eğitim masraflarını karşılayamayan ailelere destek olmalıdır.”

Çukurova Üniversitesi, Turizm Odaklı Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi Hayata Geçiriliyor Çukurova Üniversitesi, Turizm Odaklı Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi Hayata Geçiriliyor

KESK ve Sendikalardan Destek

KESK MYK Üyeleri ve bağlı iş kolu sendikalarının da katıldığı eylemde, platform üyeleri eğitimdeki maddi yüklerin azaltılması için daha fazla bütçe ayrılmasını ve eğitimin ücretsiz hale getirilmesini talep etti. Eylemciler, Milli Eğitim Bakanlığı’na acil çözümler üretmesi çağrısında bulundu.

Eylemde sıkça dile getirilen bir diğer konu ise devletin eğitim yatırımlarında yetersiz kaldığı yönündeki eleştirilerdi. Irmak, eğitimde tasarruf yapılamayacağını belirterek, eğitim alanındaki sorunların köklü bir çözüm beklediğini ifade etti.

"Eğitim Hakkı Mücadelemiz Sürecek"

Eğitim Hakkı Platformu, yapılan bu eylemin bir başlangıç olduğunu ve artan eğitim masraflarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı. Eylem, sloganlar ve basın açıklamasıyla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi