DERS İÇERİKLERİ SİYASAL İDEOLOJİK İHTİYAÇLARINA GÖRE DEĞİL, PEDAGOJİK İLKELERE GÖRE OLUŞTURULMALIDIR!

Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hazırladığı ders içeriklerine tepki gösterdi. Irmak, MEB tarafından “Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temalı dersin, pedagojik ilkelerden uzak, siyasal-ideolojik bir içerik taşıdığını belirtti.

Irmak açıklamasında, “Eğitimde evrensel değerler olan insan hakları, demokrasi, özgürlük, barış ve kardeşlik temel alınmalıdır. Ancak MEB, ulusal ve dini değerler üzerinden şekillenen bir vatanseverlik anlayışını öğrencilere dayatmaktadır. Bu müfredat, öğrencilerin eleştirel düşünce becerilerini geliştirmelerine engel olacak ve siyasal-ideolojik bir müdahale anlamına gelmektedir” dedi.

Yeni Eğitim Yılına Barış, Kardeşlik ve Özgürlük Temasıyla Başlıyoruz

Eğitim Sen, yarın eğitim hayatına başlayacak tüm öğrencilere barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük temalı bir ders işleyeceklerini açıkladı. Irmak, "Savaşların, gözyaşının ve katliamların yaşandığı bir dünyada barış içinde bir yaşam kurmak istiyoruz. Bu nedenle öğrencilerimize evrensel değerleri aşılayacağız" ifadelerini kullandı.

Nermin Yıldırım Kara; Okulların temizliği ve hijyen koşulları büyük bir kriz noktasına ulaşmış durumda Nermin Yıldırım Kara; Okulların temizliği ve hijyen koşulları büyük bir kriz noktasına ulaşmış durumda

Ayrıca Eğitim Sen, MEB’in müfredat değişikliklerinin eğitimde siyasallaşmaya neden olduğunu belirterek, “MEB’in öncelikli hedefi, iktidarın siyasal ideolojisini öğrencilere aktarmak. Öğrencilere evrensel vatandaşlık ve barış konularında eğitim verilmesi gerekirken, milliyetçi ve dini değerlerin ön planda olduğu ders içerikleri hazırlanması pedagojik ilkelerle bağdaşmamaktadır” dedi.

Irmak, Eğitim Sen olarak eğitimin laik ve bilimsel temellere dayanması gerektiğini savunduklarını ve bu amaç doğrultusunda mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na Çağrı

Kemal Irmak son olarak MEB’e çağrıda bulunarak, ders içeriklerinin siyasal ve ideolojik baskılardan arındırılmasını, öğrencilerin çok yönlü gelişimine hizmet edecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi