EĞİTİM SEN; "ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI TEHLİKEDE"

Eğitim Sen; "20 Eylül 2024 Cuma günü başta okullarımız olmak üzere şubelerimizin belirleyeceği yer ve saatlerde basın açıklamaları yapılması, ayrıca okullardaki temizlik koşullarının fotoğraflarının çekilerek Genel Merkeze gönderilmesi konusunda gereğini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz."

Konuyla ilgili Eğitim Sen'in açıklaması şu şekilde;

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okullardaki personel ihtiyaçlarını karşılamak üzere temizlik, bakım ve onarım gibi destek hizmetleri için haftada sadece 3 gün geçici süreli personel görevlendirilmesini kapsayan İşgücü Uyum Programı (İUP) uygulamasına karşı alanlara çıkacağız.

Konu ile ilgili kamuoyunda yapılan değişik açıklamada sorunun altı şu şekilde çizildi;

"İUP kapsamında haftada sadece 3 gün okullarda temizlik personeli olacak. Haftada 2 gün boyunca okullarda temizlik personeli bulunmayacak. Bu durum, hijyen ve sağlık açısından büyük riskler oluşturacak.

Özellikle salgın hastalıkların yayılmasını önlemek için hijyenin her zamankinden daha önemli olduğu bir dönemde İki gün boyunca okullarda temizlik yapılmaması, çocukların sağlığını tehlikeye atacak.

Adana Eğitim-İş Şubeleri; Sağlıklı eğitim ve güvenli okul, eğitim emekçileri için de öğrencilerimiz için de bir haktır Adana Eğitim-İş Şubeleri; Sağlıklı eğitim ve güvenli okul, eğitim emekçileri için de öğrencilerimiz için de bir haktır

İUP kapsamında getirilen bu çalışma düzeni, okulların hijyen standartlarını düşürerek hem çocukların sağlığını riske atacak hem de çalışanların haklarını ihlal edecek.

Eğitim kurumlarında bu tür sözde ‘tasarruf’ önlemleriyle hareket etmek yerine, öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim almasını sağlayacak çözümler geliştirilmelidir. İktidarı, bu yanlış uygulamadan bir an önce vazgeçmeye ve okulların temizlik hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesi için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi