Emek Partisi, İsrail'in en büyük askeri, siyasi ve ekonomik destekçisi olan ABD'nin, İsrail'i korumak amacıyla gönderdiği USS Wasp adlı savaş gemisinin İzmir Limanı'na demirlemesini şiddetle kınadı. Parti, geminin demirlemesini "katliamlara ortaklık" olarak nitelendirerek, ABD'nin İsrail politikalarına sessiz kalmasını eleştirdi.

Partinin açıklamasında, İsrail'in Filistin halkına yönelik insan hakları ihlallerine karşı sessiz kalan ve halkın tepkisiyle İsrail'le ticari ilişkileri kestiğini açıklayan Türkiye yönetiminin çelişkili politikaları vurgulandı. Parti sözcüsü, "Tek adam yönetimi ve iktidarının ikiyüzlü politikaları, ABD savaş gemisiyle bir kez daha açığa çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu: Türkiye'de Çağrı Cihazlarıyla İlgili Risk Bulunmuyor Bakan Uraloğlu: Türkiye'de Çağrı Cihazlarıyla İlgili Risk Bulunmuyor

Emek Partisi'nin açıklamasında ayrıca, ABD'nin dünya genelindeki askeri üslerinin kapatılması, askeri anlaşmaların iptali ve NATO'dan çıkılması çağrısı yapıldı. İsrail'le olan tüm ilişkilerin kesilmesi ve emperyalist ülkelerin bölgeden çekilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklama son olarak, Türkiye halkının Filistin halkıyla dayanışmasını büyüterek, barışı sağlamak için mücadele etmeye çağrıldı.

Editör: Haber Merkezi