Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün Türkiye'ye gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de görüşecek olan Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Genel Kurul'a da hitap edecek.

Türkiye halkları, işçi ve emekçileri İsrail siyonizminin soykırım boyutuna varan zulmü karşısında Filistin halkının yanındadır. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 40 bin dolayında Filistinliyi katletti. Dünyanın pek çok kentinde Filistin halkıyla dayanışma eylemleri devam ediyor.

Bölgemizin gerici ve işbirlikçi rejimlerinin İsrail’e sözde tepkilerle yetinen tutumu Filistin halkıyla samimi bir dayanışma anlamına gelmemektedir. Hatta onların bu tavrı da İsrail’in saldırılarının önünü açmaktadır.

Türkiye’de Saray rejimini de, Abbas’ın Beştepe’de Cumhurbaşkanı tarafından kabulü ve Meclise hitabının, Filistin Ulusal Yönetimi'nin eski başbakanı ve Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’da İsrail’in bir suikastı sonucu katledilmesine karşı Filistin’e güçlü bir destek verdiği iddiasında.

Oysa, Türkiye’nin uzun süre İsrail ile ticari ilişkileri devam ettirdiği sır değil ve yoğun tepkilerin ardından da bu ticaretin daha dolaylı yöntemlerle devam ettirildiği haber oluyor.

Türkiye, İsrail ile askeri ve ticari tüm anlaşmaların iptal etmeli, Filistin halkıyla sözde değil gerçekte ve somut göstergelerle bir dayanışma içinde olmalıdır. İsrail’in soykırıma varan saldırılarındaki en büyük destekçisinin de ABD olduğu bilinmektedir. İsrail’e karşı somut bir tutum içinde olmak ABD’ye karşı da açık tutum almayı gerektirir. Başta NATO üslerinin kapatılması, NATO’dan çıkılması, Emperyalistlerle yapılan askeri anlaşmaların iptal edilmesi konusunda somut adımlar atılmadan Filistin için yapılanlar hamasetten öteye geçmeyecektir.

CHP'li Şevkin: "TOKİ, Lüks Konutu Bırak, Depremzedelere Konut Yap!" CHP'li Şevkin: "TOKİ, Lüks Konutu Bırak, Depremzedelere Konut Yap!"

Partimiz iktidarın ve sermaye politikacılarının, riyaya dayalı Filistin politikasını teşhir ederken, Filistin halkıyla da uzun yıllara dayalı dayanışmasını sürdürmeye devam edecektir.

Filistin topraklarında işgalci konumda bulunan İsrail siyonizminin saldırıları son bulmalı ve Filistin halkının kendi topraklarında özgürce yaşamasının koşulları sağlanmalıdır.

EMEK PARTİSİ

GENEL MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi