Biz De Varız Destekleme Derneği, Adana Rotary Kulübü ortaklığında, Karataş Belediyesi’nin ev sahipliğinde özel gereksinimli çocuklar, gençler ve annelerine yönelik ‘Yaz Kampı’ Karataş’ta gerçekleştirildi. 

Bizde Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü, özel gereksinimli çocuklar, gençler ve annelerini Adana’nın Karataş ilçesinde düzenlediği ‘Yaz Kampı’nda ağırladı. Kumluk Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen kampa, Türkiye’nin dört bir yanından 20 anne, 22 özel gereksinimli çocuk ve genç katıldı. Karataş Kaymakamlığı ile Karataş Belediyesi, Ceyhan Belediyesi, Seyhan Belediyesi ve Çukurova Belediyesi ile Adana Rotaract Kulübü de kampa destek verdi.

Engel28

Türkiye’nin dört bir ilinden gelen çocuklar, gençler ve anneler Adana’da Adana Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından coşku ile karşılandı. Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, çocuklar, gençler ve annelerini Adana’nın en ünlü restoranlarından biri olan Kazbaşı House’ta ağırladı. Biz De Varız Destekleme Derneği Başkanı Tanır Emre Üzelgeçici ve Adana Rotary Kulübü Dönem Başkanı Rıfkı Başlamışlı vermiş olduğu desteklerden ötürü Başkan Kozay’a plaket takdim etti.

Engel25

SERİNLETEN DONDURMA KEYFİ

Konuklar, kampın gerçekleşeceği Karataş’a doğru yola çıkmadan hemen önce yaz aylarının serinletici lezzeti olan dondurmanın, güler yüzü ve misafirperverliği ile örnek işletmeci Zafer Geyik’e ait olan ‘Golden Ice’ta tadına vardı. Bu projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Geyik, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.  

MACERA DOLU YOLCULUK

Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş’ın ev sahipliğinde doğal güzelliklerin, masmavi denizin, altın sarısı kumsalın, keyfini çıkarmak için yola çıkan konuklar, Adana’nın Türk futboluna kazandırdığı Hasan Şaş’a ait Derin Deniz otele yerleştirildi. Keyifli ve bir o kadar macera dolu bir yolculuğa yelken açan konuklar, birbirinden eğlenceli ve aynı zamanda öğretici etkinliklerle 4 gün boyunca Eser Kaymaz’ın ev sahipliğinde Karataş Port Marina Sahili’nde denizin, güneşin ve plajın tadını çıkardı. Yaz kampı boyunca eğitimciler ve özveri ile çalışan yetkililer ile bir arada olan çocuklar ayrıca Akademi Kültür ve Sanat Galeri sahibi Bülent Harputlu gözetiminde kilden figürler yapıp, Atatürk heykeli boyadı. Aynı zamanda da resim, boyama, boncuk dizme, müzik ve dans gibi etkinliklerle çocuklar kaliteli zaman geçirdi.

Engel20

EĞLENCEYE DOYDULAR

3 Eylül Salı günü gerçekleşen gala gecesine birçok siyasetçi, bürokrat, sanatçı ve eğitimci katıldı. Yaz Kampı gala gecesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Konuklar, Adana’nın eşsiz lezzeti kebabı Kaburgacı Mustafa restoranının işletmecisi Sinan Gültekin’in ellerinden tattı. Çocuklar palyaço Maviş’in de etkisiyle eğlenceye doydu. Çocukların mutluluğu ve heyecanı gözlerinden okunurken, aileler ve konuklar da heyecana ortak oldu.

MUTLULUK DUYDUK

Özel gereksinimli çocuklar, gençler ve annelerini Karataş’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Karataş Kaymakamı Necati Aktan, “Bu sene dördüncüsü düzenlenen yaz kampı etkinliği geleneksel bir hale geldi. Turizmin, tarımın, tarihin kenti dediğimiz Karataş’a çocuklarımızı, gençlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bu projeyi hayata geçiren Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübüne çok teşekkür ediyoruz. Benim şöyle bir özel durumum var; annem hala Adana Seyhan İlçesinde özel eğitim öğretmeni. Annem, öğrencilerini torunundan ayırmaz. Bu sebeple ailelerimizin, annelerimizin neler yaşadığını, neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi. Öte yandan çocuklar, boyamış oldukları Atatürk heykellerini Kaymakam Aktan’a hediye etti.

BAŞKAN KARATAŞ’TAN MELEK ANNELERE TEŞEKKÜR

Projenin büyük emekler sonunda gerçekleştiğini ve çocukların mutluluğunun yüzlerinden okunduğunu belirten Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, “Çocuklarımızın sevgiye, ilgiye ve desteğe ihtiyacı var. Burada onlara güzel anlar yaşatmamıza vesile olan Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulubü’ne çok teşekkür ederiz. Bu güzel organizasyonda çocuklarımız mutlu olduysa biz de ne mutlu bize. Çocuklarımızın mutlu olmaları, hayata tutunmaları için büyük emek sarf eden annelerimize ise çok teşekkür ederiz. Karataş’ta en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalıştık. Bu organizasyonla birlikte çocuklarımız Karataş’tan güzel anılarla ayrılıyorsa; Karataş anılarında, hafızalarında güzel kalırsa ne mutlu bizlere. Göreve geldiğim ilk günlerde Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü ‘Bizlere hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu ve projeden bahsetti. Ben de ‘Henüz erken değil mi?’ dedim. Aslında bu bile onların bu işe ne kadar özveri ile yaklaştığını ne kadar emek verildiğini gösteriyor. Bu projenin devam etmesi, geleneksel hale gelebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacak, dernek ve kulüp yöneticilerimizle koordineli çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Gülseren Ceylan’dan Şaşırtan İtiraf: "Maddiyat ve Cinsel Hayat Çok Önemli" Gülseren Ceylan’dan Şaşırtan İtiraf: "Maddiyat ve Cinsel Hayat Çok Önemli"

Özel gereksinimli çocuklar, gençler ve anneleri Adana’da karşılandıktan sonra Emrah Kozay’ın konuğu olarak ağırlandı. Başkan Kozay, özel gereksinimli anneler ve çocuklarının her zaman yanlarında olduğunu ve olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Bugün çok özel bir gün, Türkiye’nin farklı noktalarından gelen özel çocuklarımız ve anneleri ile bir aradayız. Bugün bizleri bir araya getiren Biz De Varız Destekleme Derneği’ne, Adana Rotary Kulübü’ne ve katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Her sene üzerine daha da güzel şeyler koyarak daha güzel işler yaptıkları ve bu işe bizi de dahil ettikleri için gerçekten yürekten teşekkürlerimi iletiyorum. Özel çocuklarımız bizim için çok kıymetli. Çukurova belediyesi olarak onların her zaman yanlarındayız ve onların hayatlarını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu

ÇOCUKLAR MUTLUYSA BİZ DE MUTLUYUZ

Biz De Varız Destekleme Derneği Başkanı ve Anatolia Rotary Kulübü Gelecek Dönem Başkanı Tanır Emre Üzelgeçici, Çocukların kamptan çok mutlu bir şekilde ayrıldıklarını belirterek, “Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adan Rotary Kulübü iş birliğinde Özel Gereksinimli Çocuklar, Gençler ve Anneleri Yaz Kampımızın dördüncüsünü düzenledik. Bu yıl, dördüncü kez melek çocuklarımız ve annelerimiz ile birlikte olmak mutluluk ve heyecan veriyor. Bu sene ben farklı bir heyecan yaşıyorum. Biz De Varız Destekleme Derneği’nin bu dönem başkanlığını yürütüyorum. Allah izin verirse gelecek dönem başkanlığını da ben yapacağım. Aynı zamanda da Anatolia Rotary Kulübü’nün de üyesiyim. Adana Rotary Kulübü iş birliğinde projemizi gerçekleştiriyoruz ama çifte heyecan diyebiliriz. Yaz Kampımız çok güzel ve verimli geçti. Her sene olduğu gibi bu sene de ciddi emekler sarf edildi. Bu konuda yönetim kurulu üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Çocuklarımız çok mutlu, çoğu hayatında ilk defa denize giriyor. Çocuklar mutluysa Biz de mutluyuz. Ki ben kamptan çok mutlu ayrıldıklarına inanıyorum. Evlerine döndüklerinde Adana’yı ve Karataş’ı çok iyi hatırlayacaklarını düşünüyorum. Ayrıca Projemize destek olan Karataş Kaymakamımıza, Karataş Belediye Başkanımıza ve bizden desteklerini esirgemeyen tüm ilçe başkanlarımıza; Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’e, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’a, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

NEFES ALDILAR

Özel gereksinimli çocukların annelerinin gündelik uğraşlarından bir nebze de olsa uzaklaşmalarının, mutlu olmalarının kendilerini de mutlu ettiğini dile getiren Adana Rotary Kulübü Dönem Başkanı Rıfkı Başlamışlı, “Biz De Varız Destekleme Derneği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Özel Gereksinimli Çocuklar, Gençler ve Anneleri ‘Yaz Kampı’nı organize ettik. Buradaki amacımız çocuklarımız ile aktiviteler yapmak, eğlenmek bir yandan da annelerimize nefes aldırmak. Annelerin de biraz günlük uğraşlarından, çabalarından sıyrılarak nefes almalarını, dinlenmelerini sağlamak. Bunun için Kulüp yöneticilerimiz olsun, Biz De Varız Destekleme Derneği olsun hep beraber çalışıyoruz. Bizlere çok fazla mutluluk veren bu uğraş, aynı zamanda yorucu da bir uğraş fakat yoruldukça mutlu olduğunuz bir uğraş. Çocuklarımızın da annelerimizin de mutlu olduğunu, deşarj olduğunu görüyoruz. İnşallah bunu devam ettirmek istiyoruz. Özellikle Karataş Kaymakamlığımıza, Karataş Belediyesine ve bu porjeye destek Seyhan Belediyesi’ne, Ceyhan Belediye’sine, Çukurova Belediye’sine tüm ilçe belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Onların katkısı olmadan bu projenin gerçekleşmesi mümkün olamazdı. Karataş Kaymakamımız ilk günden itibaren desteklerini esirgemedi. Aynı şekilde Karataş Belediye Başkanımız mümkün olan tüm imkanlarını bizler için seferber etti. Kendilerine de ayrıca teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Engel4

AMACIMIZ ANNELERİN HAYATINA DOKUNMAK

Biz De Varız Destekleme Derneği Kurucu Başkanı Esin Parlak, yaz kampının asıl amacının melek annelere dokunmak olduğunu belirterek, “Bu kampı başlattığımız ilk günden bu yana dokunduğumuz hayatları düşünüyorum. 4 senede kampı geliştirdik, insanların hayatına daha da olumlu dokunduk; farklı şeylere erişebilme imkânı bulduk. Kampın başarısı arttıkça aldığımız destekler de arttı. ‘Özel Gereksinimli Çocuklar, Gençler Ve Anneleri Yaz Kampı’ projemizi gerçekleştirdiğimiz günden bu yana birçok insan çocuklar için yaptığımızı düşündü. Bizim asıl amacımız annelerin hayatına dokunmak. İnanıyorum ki mutlu anne demek, mutlu çocuklar demek. Annelerimizi bu kamptan mutlu, huzurlu, dinlenmiş, deşarj olmuş bir şekilde gönderebildiysek bizden mutlusu yok. ‘Yorucu mu?’ derseniz yorucu ama bu yorgunluk bize mutluluk veriyor. Dilerim ki yaz kampı projemiz ile her geçen yıl daha fazla insanın hayatına dokunma imkanına sahip oluruz” dedi.

Engel1

HEM ÖĞRENDİLER HEM EĞLENDİLER

Özel gereksinimli çocukların gelişimi ve mutluluğu için en önemli unsurlardan biri, doğru ve etkili iletişimdir.  Klinik Psikolog Yasemin Kutlu Varan, annelere yönelik “Engelsiz iletişim nasıl kurulur?” konulu seminer verdi. Klinik Psikolog Varan, “Dört senedir değişmeyen klinik psikolog olarak annelerle bir araya gelmekten çok memnun ve mutluyum. Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü öyle güzel bir farkındalık oluşturdu ki Türkiye’de eşi benzeri yok. Çocuklar, gençler ve anneler o kadar keyifli zamanlar geçiriyor ki yüzlerinden anlayabiliyorsunuz. Her yıl değişen veliler ve anneler ile daha fazla kitleye erişebiliyorlar. Seminer oldukça verimli geçti. Annelerin eğitimden çok deşarj olduğunu görebiliyorsunuz. Ben psikoloğum kişinin ruhuyla ilgileniyorum. Çocuklarımız zaten eğitimlerini alıyor, doktorlarına görünüyorlar ama çoğu zaman böyle sosyalleşebildikleri ortamları olmuyor. Denizle, tabiatla, eğitimcilerle, özveri ile çalışan yetkililer ile bir araya oldukları zaman kendilerini daha önemli hissediyorlar ki önemliler de zaten. Bu güzel projede her sene bana da yer verildiği için Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü’ne çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Uzman Psikolog Cansu K. Taş, Özel gereksinimli bireylerin ailelerine yönelik psikolojik sağlamlık ve farkındalık eğitimi gerçekleştirdi. “Özel gereksinimli çocuklarımızın annelerine yönelik bir seminer gerçekleştirdik. Aslında ailelerin psikolojik durumu hakkında bir konuşma gerçekleştirdik. Psikolojik sağlamlık, farkındalık temelli bir oturumdu bu. Temelde annelerin ne kadar stres altında yaşam sürdüğünü, rollerin ne kadar ağır olduğunu ne kadar anlaşılmadıklarını ve bu kampta birbirlerine dokunarak iyileşebildiklerini gözlemlediler. Aslında birlik ve beraberliğin, birbirlerine dokunmanın nasıl iyileştirici bir özelliği olduğunu keşfettiler. Ailelerin buna ihtiyacı vardı ve bu kamp onlara yalnız olmadıklarını gösterdi. Ben şahsım adına emeği geçen herkese teşekkür ederim”

Engel0

VERİMLİ VE KEYİFLİ BİR KAMPTI

Deprem bölgesinden gelen anne ise, Kampın kendileri için dinlendirici bir proje olduğunu ve kendilerine mutluluk verdiğini ifade ederek, “Davet aldığımız günden itibaren çok heyecanlı ve mutlu bir şekilde hazırladık. Her şeyden önce bizim de insan olduğumuzu hissettirdiler. Diğer ailelerle birlikte olmaktan da mutlu olduk. Oldukça verimli ve keyifli bir kamp süreci oldu. Biz De Varız Destekleme Derneğine ve Adana Rotary Kulübüne ve böyle bir projeye destek veren herkese çok teşekkür ederiz”

Editör: Haber Merkezi