Gündem

Erdoğan: İsrail’in saldırılarına karşı Lübnan’ın yanındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Lübnan’a yönelik saldırılarını lanetleyerek, bu katliamların kabul edilemeyeceğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin Lübnan halkı ve hükümetinin yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırıların yeni hedefinin Lübnan ve Lübnan halkı olduğunu belirtti. Son bir hafta içinde çocuklar da dahil olmak üzere çok sayıda Lübnanlının hayatını kaybettiğini ifade eden Erdoğan, bu durumu "katliam" olarak nitelendirdi ve vicdan sahibi hiç kimsenin böyle bir durumu kabul edemeyeceğini vurguladı.

İsrail hükümetinin, uluslararası hukuku hiçe sayarak daha da pervasızlaştığını dile getiren Erdoğan, "Katliamlarına silah ve mühimmat desteği sağlayan güçler tarafından şımartıldıkça, tüm insanlığa meydan okumaktadır" dedi. Erdoğan, İsrail’in Gazze ve Ramallah’ta uyguladığı "cinnet siyasetinin" Lübnan'a ve diğer bölge ülkelerine yayılmasına karşı durulması gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve insan hakları kuruluşlarını, bu duruma müdahale etmeye çağıran Erdoğan, İslam dünyasının bu saldırılara karşı daha kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin, Lübnan halkı ve hükümetinin yanında olmaya devam edeceğini ifade eden Erdoğan, "İsrail’in insanlık dışı saldırılarını bir kez daha lanetliyor; hayatını kaybeden tüm Lübnanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.