TBMM BAŞKANI AKP’Yİ HEDEF ALAN SORUYU BEĞENMEDİ

 

Yılmaz Hun: "Eğitim Politikaları Köylerde Eşitsizliği Derinleştiriyor" Yılmaz Hun: "Eğitim Politikaları Köylerde Eşitsizliği Derinleştiriyor"

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’un AKP hükümetlerinde görev alan ya da yakınlarından kaç kişi dolar milyoneri olmuştur sorusunu TBMM Başkanlığı Kabul etmedi.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; 2024 Küresel Servet Raporu’nu referans alarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına 16 Ağustos 2024 tarihinde soru önergesi vermiş ve önergesinde dolar milyoneri olan kişileri ve kimlerle yakınlığı olduğunu sormuştu. Konu AKP döneminde görev yapanlar olunca TBMM Başkanı, soru önergesini ilgili bakanlığa sevk etmek yerine işleme almayarak milletvekilinin denetim yetkisini elinden almıştır.

ZENGİNLEŞEN AKP’LİLERİ ÖĞRENMEK KİŞİSEL SORU DEĞİLDİR

 “Türkiye’de dolar milyoneri olarak bilenen kişiler arasında AKP hükümetleri döneminde Başbakanlık, Bakanlık, Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı yapmış kaç kişi ya da bunların birinci veya ikinci dereceden yakınları bulunmaktadır? diye sorduğum soruyu maalesef TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş; “kişisel görüş, kişilik ve özel yaşama ilişkin olduğu” gerekçesiyle işleme almadı diyen CHP’li Karakoz; “AKP iktidarlarında görev alarak Başbakanlık, Bakanlık, Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı yapmış ya da bunlarla birinci veya ikinci derece akrabalığı olan kişilerden kimlerin dolar milyoneri olduğunu öğrenmek istemenin neresi kişiseldir, neresi özel yaşama ilişkindir. Zenginleşen AKP’lileri öğrenmek asla ve asla kişisel soru değildir. Denetim yapan milletvekilinin en temel hakkıdır” değerlendirmesini yaptı.

NUMAN KURTULMUŞ TBMM BAŞKANI MI AKP’LİLERİN KORUMASI MI? 

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “Biz TBMM Başkanı’nın tarafsız olmadığını zaten daha önce verdiği kararlardan biliyorduk. Ancak AKP döneminde görev yapmış Başbakan, Bakan, Milletvekili ve Belediye Başkanları’nın korumalığını yaptığını bilmiyorduk. Aslında TBMM Başkanı bu soruyu kabul etmemekle adı geçen makamda görev alan kişileri zan altında bırakmıştır” çıkışını yaptı.

Editör: Haber Merkezi