Son Dakika

FETÖ Üyeleri "W.B." Teknesiyle Kaçarken Muğla’da Yakalandı: 13 Kişi Tutuklandı

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ üyeliğinden ihraç edilen bir grup hakim, emniyet personeli ve sivilin Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında "W.B." isimli tekneyle yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandığını duyurdu. İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen "KISKAÇ-28" operasyonunda, Sahil Güvenlik ve Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda, FETÖ'nün kripto haberleşme programı "Bylock" kullanıcısı olan ve "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan ihraç edilen O.S., S.A., B.Ö., E.Z., B.Z. isimli hakimler, Ü.B. ve K.B. isimli emniyet personelleri, ayrıca M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar ile tekne mürettebatı M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. gözaltına alındı.

Yakalanan 13 kişi, adli makamlarca terör örgütüne üye olma ve göçmen kaçakçılığı suçlarından tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren ekiplere teşekkür ederek, FETÖ'ye karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.