Harran Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan kız öğrencilerin cinsel istismara uğradığı ve fuhşa zorlandığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Harran Üniversitesi, bu skandal iddialara ilişkin soruşturma komisyonunun kurulduğunu bildirdi.

Eğitim Sen: "Okullarda Siyasi Propaganda Suçtur!" Eğitim Sen: "Okullarda Siyasi Propaganda Suçtur!"

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında üniversite hakkında dayanağı olmayan, gerçeği yansıtmayan mesnetsiz iddialar üzerinden sistematik bir karalama kampanyası başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İddiaların kaynağının boşanma aşamasında bulunan personelin özel hayatlarına ilişkin karşılıklı suçlamalarına dayandığı anlaşılmaktadır. Buna rağmen, iddialar rektörlüğümüze intikal ettikten sonra, iddiaların araştırılması için zaman kaybetmeden soruşturma komisyonu kurulmuş olup konu hassasiyetle ele alınmıştır. Mevcut durumda soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın gizliliği gereği kamuoyuyla paylaşım yapılmamaktadır. Ancak, söz konusu iddiaların üniversitemizi ilgilendiren kısımlarıyla ilgili gerekli bilgilendirme, soruşturma sonucunda kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Üniversite, kurumsal olarak yapılacak açıklamalar dışındaki söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu karalama kampanyasına katılan, yalan haberlerle kurumsal yapıyı hedef alan yayın organları ve sosyal medya hesaplarına ilişkin hukuki hakların kullanılarak Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi