İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Kurban Bayramı Mesajı: "Yolun Sonu Bayram Olsun"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başladığını duyurdu. Binlerce vatandaşın, ailelerine ve sevdiklerine kavuşma heyecanı yaşadığı bu dönemde, trafik güvenliği konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Adana Alevi Platformu; "Tekçi, Irkçı, Ayrımcı ve Asimilasyoncu Eğitime Hayır" Adana Alevi Platformu; "Tekçi, Irkçı, Ayrımcı ve Asimilasyoncu Eğitime Hayır"

Bakan Yerlikaya, tatil süresince trafik tedbirlerinin sıkılaştırıldığını belirterek şu bilgileri paylaştı:

  • Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarından toplam 66 bin 92 personel görevlendirilmiştir.
  • 063 radar cihazı,
  • 290 Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi,
  • 318 EDS yol denetimleri gerçekleştirecektir.

Vatandaşlara seslenen Yerlikaya, "Yola çıkacak sevgili vatandaşlarım… Lütfen çocuklarınızı üzmeyin. Annelerinizi, babalarınızı, eşinizi, sevdiklerinizi üzmeyin. Trafik kurallarına harfiyen uyalım. Aşırı hızdan kaçınalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Araç kullanırken cep telefonlarıyla aramıza mesafe koyalım," dedi.

Mesajını, "Tüm bu uyarılara uyalım ki: YOLUN SONU BAYRAM OLSUN. Kurban Bayramımız mübarek olsun," ifadeleriyle sonlandıran Bakan Yerlikaya, herkesin bayramını kutladı.

Mesajında ayrıca şu hashtaglere yer verdi: #HayatlaYarışılmaz #YolunSonuBayramOlsun #TürkiyeninHuzuru🇹🇷 #Ankara365

Bakan Yerlikaya'nın bu mesajı, bayram tatili boyunca trafikte olan herkes için önemli bir rehber niteliğinde. Trafik güvenliğine dikkat ederek, sevdiklerine sağ salim kavuşmak isteyen vatandaşlar için yapılan bu uyarılar, yolculukların güvenli geçmesi adına büyük önem taşıyor.

Editör: Haber Merkezi