Son Dakika

İçişleri Bakanı'ndan Şehit Polis Şeyda Yılmaz İçin Başsağlığı Mesajı

Abone Ol

Polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehadeti, tüm Türkiye’de derin üzüntü yarattı.

Şehidin Var Sivas! Polis Memuru Şeyda Yılmaz

Şehit Oldu!

Olay, saat 23.15 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde yaşandı. Hakkında 26 suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken bir memurun belinden silahını aldı. Zanlı daha sonra önüne gelene kurşun yağdırdı.

ÇATIŞMA ÇIKTI, BİR POLİS ŞEHİT OLDU

Ekiplerin de karşılık verdiği silahlı çatışmada 2 polis ve zanlının olay yerinde bulunan annesi yaralandı. İçlerinden durumu ağır olan polis memuru Şeyda Yılmaz (27) kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olay sorası kaçan zanlı yaralı olarak yakalandı. Mahalleli polisi vuran şahsa meydan dayağı attı.

Şüpheli şahsın yaralı olarak yakalandığı ve hakkında kasten yaralama öldürme suçlarından tahkikat işlemlerine başlandığı öğrenildi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “22.09.2024 tarihinde Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından ‘motosiklet hırsızlığı’ suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şüpheli şahıs 23.09.2024 tarihinde Ihlamurkuyu Mahallesi’nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yalanmış, görevli memurun silahını alarak memurlara ve çevredeki şahıslara ateş etmeye başlamıştır.

Şeyda Yılmaz (27) isimli kadın polis memuru şüpheli şahsın açtığı ateşe karşılık vermiştir. Olay esnasında yaralanan görevli memurlar ve şüpheli şahsın annesi olan P.G. (43) ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılmış, kahraman polisimiz Şeyda Yılmaz sağlık görevlilerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

İçişleri Bakanı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ın, görev esnasında çıkan çatışmada şehit olduğunu duyurdu. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aynı çatışmada, Polis Memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe’nin de yaralandığını belirten Bakan, şehit polis memuru için şu mesajı paylaştı:

“Şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine, kahraman Emniyet Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Çatışmada yaralanan kahramanımıza da acil şifalar diliyorum. Makamı âli olsun.”