İstanbul-Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği '19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü' kutlamaları sırasında sahne alan, toplumsal ve insani sorumlulukları ile tanıdığımız sanatçı ve hak savunucusu Suavi’ye yönelik saldırıyı kınıyoruz. Suavi, derneğimizin üyesi olup, bir dönem şube ve genel merkez yöneticiliğimizde bulunmuş ve son olarak 6 Şubat depremi sonrası deprem bölgesinde yoğun çalışmalar yapmıştır.

Saldırının, Suavi'nin konser öncesinde MHP Beykoz İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile açıkça hedef gösterilmesi ve ardından yaşananlarla planlı bir saldırı olduğu ortaya çıkmıştır. Bu açıklamanın, Suavi’yi hedef alırken toplumu nefret ve kutuplaşma siyasetine hapsetmeyi amaçladığı ve şiddeti teşvik ettiği açıktır. Konseri izlemeye gelen halkın provoke edilmemesi ve saldırganların uzaklaştırılarak etkinliğin devam etmesi bir nebze rahatlama sağlasa da, bu saldırının sorumluları hakkında adli işlem başlatılmadığı ve sonuçlarının kamuoyuna açıklanmadığı bir gerçek olarak kalmaktadır.

Resim

Sonuç olarak; toplumu nefret ve kutuplaşmayı körükleyen, şiddeti teşvik eden politikalar ve söylemlerden vazgeçilmesini, İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü’nün bu tür saldırıların önlenmesi noktasında sorumluluklarını yerine getirmesini, Suavi’ye yönelik saldırının siyasi ve adli sorumluları hakkında geciktirilmeden adli işlem başlatılmasını ve sonuçlarının kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz.

İHD İstanbul Şubesi; Ağır Hasta ve Engelli Mahpus Hasan Rüzgâr Serbest Bırakılsın! İHD İstanbul Şubesi; Ağır Hasta ve Engelli Mahpus Hasan Rüzgâr Serbest Bırakılsın!

Suavi Yalnız Değil, Yanındayız!

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi

Editör: Haber Merkezi