İlay Aksoy'dan FETÖ ve Suriye Savaşıyla İlgili Çarpıcı İddialar

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İlay Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin Suriye savaşına müdahil olmasının CIA ve FETÖ projesinin bir parçası olduğunu iddia etti. Aksoy'un açıklamaları şu şekilde:

  • FETÖ'nün Projesi: Aksoy, Türkiye'nin Suriye savaşına dahil olmasının CIA/FETÖ projesinin bir parçası olduğunu öne sürdü.
  • Yerli STK'ların Faaliyetleri: Suriye'nin kuzeyinde projenin gerçekleşmesi için birçok yerli STK'nın yoğun faaliyetlerde bulunduğunu belirtti. Özellikle "Kimse Yok Mu Derneği"ni örnek gösterdi.
  • İnsani Yardımlar: Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, AFAD ve Kimse Yok Mu Derneği tarafından başlatılan “Sana İhtiyacım Var” projesi kapsamında, 40 farklı ilden 50 TIR'lık insani yardımın Suriye'ye gönderildiğini aktardı.
  • Derneğin Kapatılması: 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Kimse Yok Mu Derneği'nin terör örgütü bağlantılarının tespit edilip kapatıldığını ve dernek yetkililerinin yargılandığını belirtti. Kayseri Şube Başkanı Abdurrahman Haskaraman'ın FETÖ'den yargılanarak 8 yıl hapis cezası aldığını söyledi.
  • Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın Bağlantıları: Dönemin Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın Fethullah Gülen ile bağlantılarının tespit edildiğini ve Suriye üzerinden Pennsylvania'da 5 saatlik toplantılar yaptığının mahkeme kayıtlarına geçtiğini iddia etti. Tapsız'ın, Öncüpınar Kampı'ndaki Suriyeli gençlere sınavsız yüksek eğitim ve vatandaşlık sağladığını da ekledi.
  • Yurtdışı Bağışlar: Aksoy, FETÖ soruşturması kapsamında hazırlanan fezlekede derneğin yurtdışına yaptığı büyük bağışların Fethullah Gülen'e aktarıldığını ileri sürdü.

İlay Aksoy'un iddiaları, Türkiye'nin Suriye politikası ve FETÖ'nün faaliyetleri konusundaki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Bu iddialar üzerine yetkililerden ve ilgili kurumlardan henüz bir açıklama gelmedi.

Perihan Koca: Anemurium Antik Kenti Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Adı Altında Ranta mı Açılıyor? Perihan Koca: Anemurium Antik Kenti Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Adı Altında Ranta mı Açılıyor?

Editör: Haber Merkezi