CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son tarım ve çiftçi açıklamalarına karşı sert bir tepki verdi. Barut, tarımın AKP döneminde çöktüğünü ve çiftçinin borç batağında süründüğünü belirterek, "Elleri nasırlı çiftçimiz borç, icra ve sefalet içindeyken, bunlar gerçekleri saptırıp algı peşinde. Tarımdaki kara tabloyu gerçek olmayan pembe tabloyla gizlemeye çalışıyorlar. Bu kara düzeni değiştireceğiz" dedi.

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ:  “1 MİLYON ÖĞRETMENİN SESİNİ DUYUN” CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: “1 MİLYON ÖĞRETMENİN SESİNİ DUYUN”

Barut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarım ve üreticilere yönelik destek iddialarını da eleştirerek, "Gerçek olan şu ki, AKP eliyle ülke tarımı bitiriliyor, maliyetler altında ezilen çiftçimizin ürünü para etmiyor. Herkes biliyor ki AKP iktidarı halkı açlığa, yoksulluğa, sefalete ve işsizliğe mahkum etti, çiftçiyi ve üretimi bitirdi" şeklinde konuştu.

Barut ayrıca, tarımdaki maliyet artışlarını örnekleyerek, "Mazot fiyatları 2021'de 7 lira iken şimdi 45 lira. Bu artışın 6.5 katından fazla. Tarıma verilmesi gereken destek miktarı Anayasal hükme rağmen yeterli düzeyde değil. Geçen yıl buğdaya verilen artış bile gerçek enflasyonla uyuşmuyor" ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin borç içinde kıvrandığını ve derinleşen krize çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Barut, "Çiftçimiz borç, icra ve sefalet içinde çözüm isterken, yeterli destek beklerken algı operasyonu yapılmasın. Derinleşen krize çare bulunsun" dedi.

Editör: Haber Merkezi