Gazze Medya Ofisi'nin verilerine göre, İsrail güçleri yalnızca geçen hafta Nuseyrat mülteci kampına 63 saldırı düzenledi, saldırılarda en az 91 Filistinli öldü, 251 kişi yaralandı.

Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmeye hazırlanan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail'in Perşembe günü duraklamış esir değişimi görüşmelerini yeniden başlatmak için müzakereciler göndereceğini söyledi.

Filistinli savaşçılar, Gazze'nin güney ve merkezinde İsrail askerleriyle çatışırken, İsrail ve Hizbullah arasında ateş alışverişi devam etti. Yemen'deki Husiler, İsrail'e yönelik saldırılarını sürdüreceklerine söz verdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında en az 38.983 kişi öldü ve 89.727 kişi yaralandı. İsrail'de Hamas liderliğindeki 7 Ekim saldırılarında ölenlerin sayısının 1.139 olduğu tahmin ediliyor ve onlarca kişi hala Gazze'de esir tutuluyor.

Son gelişmlerin özeti:

DSÖ: Gazze'de çocuk felci aşısı bugün başlıyor ve 4 gün sürecek DSÖ: Gazze'de çocuk felci aşısı bugün başlıyor ve 4 gün sürecek

İsrail güçlerinin Gazze Şehri ve Han Yunus'ta gece boyunca evleri bombalaması sonucu beş Filistinli hayatını kaybetti.

İsrailli halk sağlığı profesörleri, İsrail ordusunun kara birliklerine aşı yaptığını söylerken, Gazze'de çocuk felci virüsünün yayılmasını durdurmanın tek yolunun ateşkes olduğu uyarısında bulundu.

Netanyahu, uzun zamandır planladığı ABD seyahati için yola çıkarken Ben Gurion Havalimanı'nda protestolarla karşılaştı. Ancak seyahat, ABD Başkanı Biden'ın 2024 başkanlık yarışından çekileceğini açıklamasıyla gölgelenebilir.

Netanyahu, yola çıkmadan önce İsrail'in, askıya alınan esir takası görüşmelerini yeniden başlatmak için Perşembe günü müzakerecileri göndereceğini söyledi ancak gideceği yeri belirtmedi.

ABD ordusu, İsrail'in hava saldırısında Husi kontrolündeki Yemen'deki Hudeyde limanına hasar vermesinin ardından Kızıldeniz'de dört Husi insansız hava aracını imha ettiğini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi