Aydın’ın JES Çilesi Bitmiyor!

Aydın’da jeotermal kaynak aramak için yapılan sondajlar, tarım alanlarını yok ediyor. Son olarak Mehmet Hanefi Öksüz’ün şirketi Kipaş Holding’e ait Maren Maraş Elektrik, jeotermal enerji santrali (JES) başvurusuyla ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlattığını duyurdu.

Aydın’da tüm uyarılara rağmen il genelinde temiz enerji adı altında şirketlerin projeleri sürüyor. Mehmet Hanefi Öksüz’ün şirketi Kipaş Holding’e ait Maren Maraş Elektrik, Germencik ilçesi Çamköy Mahallesi’nde jeotermal kaynak aramak için sondaj yapacak.

Ayhan Barut, Av Turizmi Katliam İhalelerinin İptalini İstedi Ayhan Barut, Av Turizmi Katliam İhalelerinin İptalini İstedi

İYİ Partili Karakaş, “Akıl alır gibi değil! Eğer bu yandaş firmanın Bakanlığa yaptığı başvuru onay alırsa 20-30 metre uzunluğunda ve 1400-1600 metre derinliğinde kuleler dikilecek. Aydın, tarımıyla ve tarihiyle önemli bir kentimizdir. Germencik’te yapılacak bu sondaj birçok zarara yol açacaktır.” dedi.

Aynı sorunun 2022 yılında Mezeköy Mahallesi’nde de yaşandığını hatırlatan Karakaş, “2022 yılında Mezeköy halkı kendi direnişi ile şirketin çekilmesini sağladı. Vatandaşlar bu durumun ne kadar sakıncalı olduğunu anlatmaya çalışıyor ama iktidar bir türlü anlamıyor,” şeklinde konuştu.

2020 yılından beri Bozdoğan, Didim, Germencik, Köşk ve Kuyucak ilçelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 17 sondajlı JES projesinin 9’una “ÇED gerekli değildir,” 8’ine ise “ÇED raporu olumlu” kararı verdi.

Karakaş, “İktidar yandaşları artık Aydın üzerinden elini çekmelidir. Aydın’ın tarımını ve tarihini bozmanıza izin vermeyeceğiz,” dedi.

Editör: Haber Merkezi