İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tuga, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir Körfezi'ndeki kirlilik sorununa dikkat çekti. Körfezde yaşanan kirliliğin herkesin ortak sorunu olduğunu belirten Tuga, bu sorunun ancak kolektif bir çalışma ile çözülebileceğini vurguladı. Tuga, Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın yerel yönetimleri hedef gösteren açıklamalarına ise tepki gösterdi.

Başkan Tuga, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"22 yıldır tüm kuvvet ve kudreti elinde bulunduran bir iktidarın Çevre ve Şehircilikten sorumlu Bakanı, İzmir Körfezi'nin kıyısında muhalefet partisi il başkanı gibi basın toplantısı yaparak yerel yönetimimizi hedef göstermektedir. Şehirlerin hayati sorunlarını çözmeye çalışan Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine kredi imkânı sunmayan iktidarın bu tutumu kabul edilemez. Devlet bankalarından kredi sağlanmadığı gibi, uluslararası finans kurumlarından aldığımız krediler de onaylanmamaktadır. Sayın Bakan’ın yaptığı basın toplantısında yurttaşlarımız yanlış bilgilendirilmiştir."

CHP’li Şevkin: “Türkiye, İş Cinayetleriyle Anılan Bir Ülke Haline Geldi” CHP’li Şevkin: “Türkiye, İş Cinayetleriyle Anılan Bir Ülke Haline Geldi”

Tuga, aynı zamanda Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında Türkiye'yi temsilen yurtdışında bulunduğunu belirterek, toplantıya katılımının İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile aylar öncesinden belirlendiğini hatırlattı. Bakanın, bu toplantıyı bilerek kendisinin yurtdışında olduğu bir günde yaptığını ima eden Tuga, "Bu da manidardır" dedi.

Açıklamasında iş birliğine açık olduklarını ifade eden Tuga, İzmir'in sorunlarını çözmek için ilgili tüm kurumlarla çalışmaya hazır olduklarını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

"Biz başta Körfez sorunu olmak üzere kentimizin tüm büyük sorunlarını çözmek için Sayın Bakanımız ve diğer ilgili kurumlarla iş birliği yapmaya hazırız. Yeter ki bu mesele İzmir’in değil, aynı zamanda Türkiye’nin acil meselelerinden biri olarak görülsün. Bu ülke bizden hizmet, feraset ve sonuç bekliyor. Haydi, yapalım!"

Başkan Tuga’nın bu açıklamaları, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin çözümü için iş birliği çağrısı olarak yankı buldu

Editör: Haber Merkezi