İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz’ın evinin önünde park halindeki aracına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda 2 kişi gözaltına alındı. Saldırı, Sekiz Eylül Mahallesi’nde gece saat 03.30 sıralarında meydana geldi.

Gece Yarısı Silah Sesleri Duyuldu

CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, evinin önünden silah sesleri gelmesi üzerine hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, Yılmaz’ın otomobiline 6 merminin isabet ettiği ve olay yerinde 12 boş kovanın bulunduğu tespit edildi.

Direnişteki İşçilere Dönük İşkence ve Gözaltılar Cengiz Çiçek Tarafından Meclis Gündemine taşındı Direnişteki İşçilere Dönük İşkence ve Gözaltılar Cengiz Çiçek Tarafından Meclis Gündemine taşındı

Eski Belediye Çalışanları Gözaltında

Polis ekipleri, olayla ilgili yaptığı araştırma sonucu E.Ç. (36) ve A.Y. (35) isimli şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerin, Kemalpaşa Belediyesi'nde çalıştıkları ve yaklaşık bir ay önce işten çıkarıldıkları öğrenildi.

Polis Soruşturması Sürüyor

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz’a yönelik bu saldırının neden gerçekleştirildiği henüz netlik kazanmadı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından konuyla ilgili daha fazla bilgi edinilmesi bekleniyor.

CHP’li yetkililer, saldırıyı kınarken, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Emniyet yetkilileri ise bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı ve benzer olayların yaşanmaması için tedbirlerin sıkılaştırılacağını ifade etti.

CHP'Lİ YILMAZ'DAN İLK AÇIKLAMA

Yılmaz, gerekli soruşturma sürecinin devam ettiğini belirterek ilgi ve alakaları dolayısıyla ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. Başkan Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dün gece saatlerinde aracıma yönelik yapılmış bu saldırının, dün itibariyle başlamış ve bitmiş bir olaydan ibaret olmadığını açıkça belirtmek istiyorum. Özellikle son birkaç aydır şahsıma yönelik hedef göstermeler bu süreci hazırlamıştır. Bu menfur saldırıyı CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'a yönelik değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz."

Editör: Haber Merkezi