Siyaset

Karaca’dan Antep’te Bebek Ölümleri ile İlgili Sert Açıklama: "Bebek Ölüm Oranı Ülke Ortalamasının Çok Üstünde!"

Abone Ol

Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca’dan Antep’te Bebek Ölümleri ile İlgili Sert Açıklama: "Bebek Ölüm Oranı Ülke Ortalamasının Çok Üstünde!"

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Antep’te bebek ölümleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karaca, Gaziantep’teki bebek ölüm hızının, ülke genelinin çok üzerinde olduğunu vurgulayarak, bu durumun ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

Karaca, yaptığı açıklamada, "Ülke genelinde binde 10 olan bebek ölüm hızı, Gaziantep’te binde 17,7’ye ulaşmış durumda. Bu, ülke ortalamasının çok çok üzerinde!" ifadelerini kullandı. Daha önce de bu konuyu gündeme getirdiklerini söyleyen Karaca, sorumluların sessiz kaldığını dile getirdi.

Son günlerde yerel gazetelerde yer alan bilgilere göre, Antep’te son bir ayda 73 bebeğin hayatını kaybettiğini belirten Karaca, “Antepliler soruyor: Antep’te de bir yenidoğan çetesi mi var?” diyerek, yetkililerin bu konuda sessiz kalmasını eleştirdi. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu iddialara “73 sayısı asılsız” şeklinde yanıt verdiğini hatırlatan Karaca, bu yanıtın tatmin edici olmadığını ve gerçek verilerin açıklanması gerektiğini vurguladı.

"Gerçek Sayı Ne?"

Karaca, "Peki gerçek sayı ne? Gerçek veriler nerede? Sadece yalanlama var ama gerçek yok!" diyerek, Gaziantep'te bu kadar çok bebeğin neden öldüğüne dair açıklama beklediklerini ifade etti. Ayrıca, Gaziantep’te yenidoğan çetesi iddialarıyla bağlantılı olarak adli ya da idari bir soruşturma olup olmadığını sordu.

Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi Kapasitesi Neden Kullanılmıyor?

Karaca, Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tam teşekküllü 50’den fazla yoğun bakım yatağı bulunmasına rağmen, hastanenin 3 yıldır yüzde 15-20 kapasiteyle çalıştığını ve yatakların büyük çoğunluğunun boş tutulduğunu belirtti. Bu durumu da meclis gündemine taşıdıklarını söyledi.

Vatandaşlardan Destek Çağrısı

Milletvekili Sevda Karaca, bu süreçte mağdur olan tüm Gazianteplilere de seslenerek, hak mücadelesini birlikte vermek üzere kendilerine ulaşmalarını istedi. Karaca, “Bebek ölümleri ve özel sağlık kuruluşlarında dönen dolapların peşindeyiz. Bu konuyu soru önergesiyle meclis gündemine taşıdık. Sessiz kalmayacağız.” dedi.

Gaziantep’teki bebek ölümlerine dair soru işaretlerinin giderilmesi için milletvekili Karaca, sorumlulardan acil cevap bekliyor.