Gündem

Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi

Abone Ol

Adana’da 1999 yılından bu yana düzenlenen Karşıyaka Halk Festivali, bu yıl 15. kez gerçekleştirilmesi planlanan etkinliğinde beklenmedik bir güvenlik talebi nedeniyle ertelendi. Festivalin organizasyon ekibi, GRUP HAYYE, Rüya Şah ve Semir Yalçın’ın sahne alacağı etkinlik için tüm hazırlıkların tamamlandığını, ancak Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün 80 özel güvenlik görevlisi tutulması şartını getirdiğini açıkladı.

Festival Yönetiminden Açıklama
AHAD-DER Yönetimi yaptığı açıklamada, pandemi, olağanüstü hal ve 6 Şubat depremleri gibi büyük olaylar nedeniyle kesintiye uğrayan festivalin bu yılki planlarının da "özel güvenlik" engeline takıldığını belirtti. Güvenlik görevlilerinin bulunamaması sebebiyle festivalin ertelendiğini duyuran yönetim, "Bu engeli de aşarak önümüzdeki günlerde festivalimizi gerçekleştirmek için hazırlıklara yeniden başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Festivale Devam Kararlılığı
Festival yönetimi, erteleme kararının bir son olmadığını vurgulayarak, "Sevgi ve dostlukla, festivalimizi tekrar düzenlemek için buluşacağız" mesajını kamuoyuna iletti. Yeni tarih ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Festivalin geleceği hakkında daha fazla bilgi için festival yönetiminden yapılacak açıklamalar bekleniyor.