Eğitim

Mahmut Tanal'dan Akçakale’deki Okullarda Hijyen Sorunu Uyarısı

Abone Ol

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Borsa İstanbul İbn-i Rüşd İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda yaşanan hijyen sorunlarını sosyal medya hesabı üzerinden gündeme getirdi. Tanal, her iki okulda da temizlik yapılmadığına dair velilerden ve öğrencilerden şikayetler aldıklarını belirterek, sınıflarda ve ortak alanlarda hijyen standartlarının ihmal edildiğini vurguladı.

Tanal, yaptığı paylaşımda, "Eğitimde tasarruf olmaz. Okullarda temizlik hizmetlerinden kısıtlama yapılamaz" diyerek, okulların mevcut durumunun öğrencilerin sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekti. Okul binalarının harabeyi andırdığını, düzenli temizlik yapılmadığını ve bazı öğrencilerde bit tespit edildiği yönünde iddialar olduğunu kaydeden Tanal, yetkililerden acilen müdahale edilmesini talep etti.

Okulların içinin çöp ve kirle kaplı olduğuna işaret eden Tanal, sağlıklı ve güvenli bir okul ortamının her çocuğun hakkı olduğunu hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Şanlıurfa Valiliği’ni göreve çağırdı.

Tanal’ın paylaşımı kısa sürede büyük ilgi gördü ve #Akçakale, #Şanlıurfa, #eğitim ve #okul etiketleriyle kamuoyuna duyuruldu.