Gündem

Meteoroloji’den Yeni Hava Raporu: Yağışlar Geri Dönüyor

Abone Ol

Meteoroloji’den Yeni Hava Raporu: Yağışlar Geri Dönüyor

Ülkemizde sıcaklık değerleri bugünden itibaren kuzey ve iç bölgelerde birkaç derece düşecek. Bazı kentlerde ise çok şiddetli ve şiddetli yağış bekleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yeni haftada yurdumuzda beklenilen hava durumu verilerini açıkladı.

Hafta Sonu Uyarısı

Özdemirci, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların bugünden itibaren kuzey ve iç bölgelerde birkaç derece düşerek mevsim normalleri civarında olacağını belirtti. Hafta içi yurdun güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek sıcaklıklar, hafta sonu itibarıyla tüm yurtta yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

“Kısa Süreli Kuvvetli Yağışlar Görülecek”

Özdemirci, yurdun bazı kesimlerinde beklenen yağışlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün yurdun kuzeydoğu kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren kısa süreli kuvvetli yağışlar görülecek. Orta Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Hakkari çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış var. Bu yağışlarda Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bu yağışlarda sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu görüleceğini tahmin ediyoruz."

Bölgelere Göre Beklenen Hava Durumu

Özdemirci, Marmara Bölgesi'nde kuzeydoğulu, Doğu Anadolu'nun batısında ise kuzeyli kuvvetli rüzgarların olabileceğine dikkat çekti.

Perşembe günü Doğu Karadeniz'in iç noktalarında, özellikle dağlık bölgelerde yağış öngörülüyor. Cuma günü Göller Yöresi, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde kısa süreli sağanaklar bekleniyor. Cumartesi günü ülkemizin kuzeydoğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ve Artvin'in ilçelerinde yağışlar var. Akdeniz'de Toroslar mevkisinde sağanak geçişleri olacak. Pazar günü ülkenin kuzeydoğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda aralıklarla sağanak yağışlar görülecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de Hava Durumu

Özdemirci, Ankara, İstanbul ve İzmir'de hafta içinde yağış beklentisi olmadığını, sıcaklıkların İstanbul'da 29-30, Ankara'da 31-34, İzmir'de 33-37 derece arasında değişeceğini belirtti. Rize ile Artvin'in kıyı noktalarında çok kuvvetli, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç noktalarında ise kuvvetli yağışlar bekleniyor.