CHP’Lİ AKAY’DAN İKTİDARA YOL TEPKİSİ: KARABÜK’LÜ HEMŞEHRİLERİM MAĞDURİYETİ BİR AN ÖNCE GİDERİN

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, 19 Temmuz meydana gelen göçmede çöken Karabük-Eskipazar karayolunun Karabük çıkışı Ankara istikametinde açıklamalarda bulundu. 

Komşu illerle bağlantı sağlayan ve yaklaşık üç ay önce çöken Karabük-Eskipazar karayolunun hala onarılmamış olmasına tepki gösteren CHP’li Akay, çökme yaşanan bölgeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile Karayolları Genel Müdürü'ne seslenerek, “Karabük’e neden üvey evlat muamelesi yapmaktan artık vazgeçin, Karabüklü hemşehrilerimizi bu mağduriyetten bir an önce kurtarın.” çağrısında bulundu.

Çöken Yol Üç Ayda Nasıl Yapılmaz?

Karabük-Eskipazar karayolunun Karabük çıkışındaki çöken yolda açıklamalarda bulunan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Karabük- Eskipazar karayolunun Karabük çıkışı, Kardemir’in hemen yanında yer alan otoyol 19 Temmuz tarihinde göçtü. Bu yol, 19 Temmuz’dan bu yana yaklaşık üç aydır halen yapılmamış durumda.” dedi.

Karabük- Çankırı Tren Seferlerinin Akıbeti Belirsiz

Karabük-Çankırı tren seferlerinin seyrüsefere kapatılmasına da tepki gösteren CHP’li Akay, “Bu yolun göçmesiyle beraber, yolun hemen altından geçen Zonguldak, Karabük, Çankırı ve Ankara istikametindeki demir yolu da yük taşımacılığına kapatıldı. Zaten burada uzun bir süredir Çankırı ve Ankara arasında yolcu taşımacılığı da yapılmıyordu, tren Zonguldak'tan çıktığında Karabük'te kalıyordu. Şimdi yük taşımacılığına da kapatılmış oldu.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Başevirgen: "Bir Çocuğun Sağlıklı Beslenmesi Aylık 3 Bin 300 Lira" CHP’li Başevirgen: "Bir Çocuğun Sağlıklı Beslenmesi Aylık 3 Bin 300 Lira"

Karabüklü Hemşehrilerimizin Mağduriyetine Son Verin 

Çöken yolun yapımı, seyrüsefere kapatılan tren hattının tekrar açılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Karayolları Genel Müdürü, Devlet Demiryolları Genel Müdürü'ne çağrıda bulunan Akay, “Bu yol bizim için çok çok önemli bir bağlantı yolu. Bu yolun aylardır yapılmamış olması Karabük için kabul edilebilecek bir durum değil. Buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na, Karayolları Genel Müdürü'ne, Devlet Demiryolları Genel Müdürü'ne sesleniyorum: ulaşıma kapalı olan bu yolu bir an önce yapın ve faaliyete geçirin, Karabüklü hemşehrilerimizi bu mağduriyetten kurtarın.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi