CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, hükümete çağrı yaparak, şiddeti önleyecek yasaların etkin uygulanmasını istedi.

DEM Partili Sevilay Çelenk’ten Kültür Bakanlığı'na Sert Eleştiri: "Bütçe Kullanılmadı, Projeler Destek Bekliyor" DEM Partili Sevilay Çelenk’ten Kültür Bakanlığı'na Sert Eleştiri: "Bütçe Kullanılmadı, Projeler Destek Bekliyor"

Yeni yasama döneminde eğitimin sorunlarını, kokarca istilasını Meclis'e taşıyan Gezmiş, bu kez de Genel Kurul'da kadın cinayetleri üzerine konuştu ve hükümetin somut adımlar atması gerektiğinin altını çizdi.

Milletvekili Elvan Işık Gezmiş "Ülkemizde kadına ve çocuğa yönelik şiddetin boyutları aldı başını gidiyor, çocuklar kayboluyor. Hemen her gün iki üç kadın erkekler tarafından katlediliyor" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

CEZASIZLIK POLİTİKALARI SON BULSUN

Şiddetin bu boyutlara ulaşmasının başlıca nedenleri; toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden,  kadınların ikinci sınıf görülmesinden, şiddeti önleyecek olan 6284 sayılı yasanın ve İstanbul Sözleşmesi'nin etkin uygulanmayışından,  cezasızlık politikaları sonucu katillere ceza indirimi verilmesinden ileri gelmektedir.

Kadın cinayetlerinin durması için hükümet derhal somut adımlar atmalı, yasalar  etkin uygulanmalı, cezasızlığa son verimeli, bireysel silahlanma yasaklanmalı.

ŞİDDETE KARŞI SES YÜKSELTEN TÜM KADINLARA  SELAM OLSUN

Ülke genelinde tacize, tecavüze, şiddete, cinayete  karşı alanlarda ses yükselten, hayatları, hakları, hayalleri için, eşit özgür şiddetsiz bir dünya için mücadele eden tüm kadınları selamlıyorum.

Ayrıca temsil ettiğim Giresun'da partimin ve Giresun Kadın Platformu'nun şiddete karşı yapacağı yürüyüşlerde yüreğimin onlarla olduğunu belirtiyor, selamlarımı iletiyorum"

Editör: Haber Merkezi