Siyaset

Milletvekili Gezmiş'ten Hükümete Çağrı: "Giresun'un Su Sorununu Çözün"

Abone Ol

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Giresun'daki içme suyu sorunlarına dikkat çekerek hükümeti göreve çağırdı. Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Gezmiş, pek çok köyde vatandaşların hala içme suyuna ulaşamadığını belirterek acil çözüm talebinde bulundu.

Gezmiş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Giresun Susuzlukla Mücadele Ediyor"

"Seçim bölgem Giresun, ülkemizin en çok yağış alan ikinci ili olmasına rağmen, maalesef birçok köyümüzde yurttaşlarımız içme suyuna ulaşmakta zorlanıyor. 2018 yılında dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, 'Giresun’da suyu olmayan köyümüz kalmadı' demişti, fakat altı yıl geçmesine rağmen hâlâ susuzluk sorunuyla mücadele ediyoruz."

Yatırımlar Yetersiz, Projeler Tamamlanamıyor

Gezmiş, içme suyu sorununun ana nedenlerinden birinin yetersiz yatırımlar ve bitirilemeyen projeler olduğunu vurguladı. Ayrıca hidroelektrik santrallerinin (HES) dereleri yok ettiğini ve bu durumun suya erişimi zorlaştırdığını ifade etti. "İlimizin pek çok köyünde, özellikle Şebinkarahisar'ın Avutmuş Mahallesi, Görele'nin Köprübaşı beldesi ve Piraziz'in Balçıklı Köyü gibi yerleşim birimlerinde su sorunu devam ediyor" dedi.

"Hükümet Göreve!"

Gezmiş, hükümeti bu kronik sorunu çözmek için acilen göreve çağırarak, su temini için gerekli yatırımların bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. "Giresun'un köylerine su sağlanması için somut adımlar atılmalı ve gölet projeleri hızlandırılmalıdır" dedi.