• “Tasarruf tedbirleri; servisleri iptal ettirdi, öğrenciler okula gidemiyor”
  • “Kamuda 117 bin araç kullanılırken lise öğrencilerinin servisleri iptal ediliyor”
  • “Yüzlerce araçla konvoy var ama okul servisi yok!”
  • “Eğitimde şimdi de 30 kilometre saçmalığı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, okulların dağ gibi sorunlarla eğitim-öğretime başladığını vurguladı. Ailelerin hayat pahalılığı nedeniyle kırtasiye, okul formaları, servis ve kayıt parası, hijyen ve gıdadan yoksun kalan çocuklarının derdine düştüğünü belirten Dr. Şevkin, “Şimdi de mahallesi ile okulu arasında 30 kilometre mesafeyi aşan çocuklarımızın servisleri iptal ediliyor. Adana’nın Kozan ilçesindeki bir çok mahalledeki çocuğumuz ilçe merkezindeki liselere bu nedenle gidemiyor. Ayrıca bu çocuklar ilçe merkezindeki yurtlara ücreti karşılığında yerleştirilmek isteniyor. Bu da yetmiyor; yurtla-okul arasındaki mesafe için servis parası da isteniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nı derhal açıklama yapmaya çağırıyoruz. Bu akıl almaz uygulama acilen sona erdirilmelidir” dedi.

“BİR TARAFTA YÜZLERCE ARAÇLIK KONVOY, BİR TARAFTA ÖĞRENCİ SERVİSİ İPTALİ!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce ateş püskürdüğü Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi Türkiye’de ağırladıktan sonra yüzlerce araçlık konvoyla uğurladığını belirten Dr. Şevkin, “Tasarruf tedbirleri yine gariban halkımızın üzerine karabasan gibi çöküyor. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyenler har vurup harman savurmaya devam ederken Adana’nın Kozan ilçesinde olduğu gibi yüzlerce çocuk servislerin iptal edilmesi nedeniyle okula gidemiyor” diye konuştu.

“KAMUDA 117 BİN ARAÇ VAR, ÇOCUKLARA OKUL SERVİSİ YOK”

AKP iktidarının tasarruf tedbirlerinin tamamıyla işçiye, emekçiye, köylüye, asgari ücretliye, çiftçiye, emekliye, öğrenciye yüklendiğini, iktidar ve yandaşları için tasarruftan söz etmenin mümkün olmadığını dile getiren Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Ülke genelinde 20 bin okul kapalı. Son dönemdeki sorunlar nedeniyle özellikle kız çocuklarımız okuldan uzaklaştı. Kamuda 117 bin aracı şuursuzca kullananlar Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Akçalıuşağı, Boztahtata, Şerefli, Kuyubeli, Minnetli ve Karahamzalı mahallelerinin lise servislerini; okul ile mahalle arasındaki mesafe 30 kilometreyi aştığı için iptal ediyor. Buradaki öğrencilerin okullarına gidebilmeleri Kozan ilçesindeki yurtlara yerleştirilme şartına bağlanıyor. Ayrıca yurtlara yerleştirilen öğrencilerden yurt parası ve yurtla okul arası servis parası da isteniyor. Öğrenci velilerinin bir çoğu çocuklarını yurda göndermek istemiyor. Lise çağındaki öğrenciler hangi yurtlara ne amaçla yerleştirilmeye çalışılıyor? Zaten kıt kanaat geçinen vatandaşlarımız hem çocuklarına hasret yaşayacak, çocuklarının yurtlarda nasıl bir cenderenin içerisine sokulacağının endişesini taşıyacak, hem de ekonomik olarak daha çok mağdur olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, ailelerden gelen ve bizim de kamuoyuna sunduğumuz bu saçmalıkları sona erdirmek zorundadır.”

Eğitim-İş; “Sağlıklı eğitim, güvenli okul” talebimizi gelin birlikte haykıralım! Eğitim-İş; “Sağlıklı eğitim, güvenli okul” talebimizi gelin birlikte haykıralım!

“9 BAKAN EĞİTİMİ YAP-BOZ TAHTASINA DÖNDÜRDÜ”

AKP iktidarları boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’nın 9 kez el değiştirdiğini, her gelen bakanın eğitimi yap-boz tahtasına döndürdüğünü belirten CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Kapatılan tüm köy okulları yeniden açılmalıdır. Kız çocuklarının okula erişimi sağlanmalıdır. Servis iptali saçmalığı derhal sona erdirilmelidir. Çocuklarımız ne olduğu belli olmayan yurtlara emanet edilmemelidir. Ailelerin haklı isyanının takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi