Son Dakika

Narin Güran Cinayetinde Gözaltına Alınan 22 Şüpheliden 9'u Tutuklama Talebiyle Mahkemeye Sevk Edildi

Abone Ol

Narin Güran Cinayetinde Gözaltına Alınan 22 Şüpheliden 9'u Tutuklama Talebiyle Mahkemeye Sevk Edildi

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma derinleşiyor. Olayla ilgili gözaltına alınan 22 şüpheliden 9'u, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler arasında Narin'in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes G, amcası Fuat G, iki kuzeni ve yengesi de bulunuyor.

Cinayet ve Soruşturmanın Seyri

Narin Güran, Diyarbakır’ın Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolmuş ve günler süren arama çalışmaları sonucunda 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi kenarında, bir çuval içinde, üzeri taşlarla kapatılmış halde bulunmuştu. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin’in öldürüldükten sonra bir çuval içine konulduğunu ve derenin kenarına suyun içine yerleştirildiğini, üzerine de dallar ve taşlarla kamuflaj yapıldığını açıklamıştı.

Olayın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alınmıştı. İlk olarak Narin’in amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Salim G'ın mahalle muhtarı olduğu ve olayın kilit isimlerinden biri olarak soruşturmada yer aldığı öğrenilmişti.

Aile Bireyleri ve Yakınları Şüpheli

Soruşturmanın devamında Narin’in ailesinden birçok isim gözaltına alındı. 22 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiler. Şüphelilerden Narin’in annesi Yüksel G. (44), ağabeyi Enes G. (18), amcası Fuat G. (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen G. (19), yengesi Maşallah G.(46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, amcanın işçileri Mehmet Selim S.(40) ve R.A. (15) tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine gönderildi.

Anne Yüksel G. ve ağabeyi Enes G., "kasten öldürme suçuna iştirak" ile suçlanırken, amca Fuat G. "suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Diğer 6 şüpheli ise "suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etme" suçlamalarıyla hakim karşısına çıkarıldı. Aralarında baba Arif G.da bulunduğu 10 şüpheli serbest bırakıldı.

Amca Salim Güran ve Yardımcısı İtiraf Etti

Cinayetle ilgili yapılan itiraflar da soruşturmayı derinleştirdi. Şüphelilerden Nevzat B., amca Salim G.’ın kendisinden 200 bin lira karşılığında küçük kızın cansız bedenini derede saklamasını istediğini jandarmadaki ifadesinde belirtmişti. Bahtiyar, mahkemede ise Salim G.'ın kendisini tehdit ederek bu suçu işlemeye zorladığını iddia etmişti. Salim G’ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi yok edeceksin, yoksa seni ve aileni öldürürüm" dediğini öne süren Bahtiyar, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Gelişmeler Yakından Takip Ediliyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, ailenin pek çok bireyinin olayla bağlantısı olabileceği değerlendiriliyor. Şüphelilerden 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 9 kişinin tutuklanıp tutuklanmayacağına dair kararın sulh ceza hâkimliği tarafından verileceği öğrenildi.

Narin Güran cinayeti, geniş yankı uyandırmış ve kamuoyunda büyük bir üzüntü yaratmıştı. Soruşturmanın seyri ve olaya karıştığı düşünülen aile bireyleri hakkında verilecek kararlar, büyük bir merakla takip ediliyor.