Özgür Özel'den Fransa'daki Türklere Çağrı: Aşırı Sağa Karşı Sandık Başına Gidin

Giriş: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yaşayan Türklere aşırı sağa karşı sandık başına gitmeleri için çağrıda bulundu. Özel, partisinin Avrupa'nın bir parçası olan Türkiye'yi demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün öncüsü yapma iddiasında olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan, Lübnan'ın Yanında Yer Alacağını Duyurdu Suudi Arabistan, Lübnan'ın Yanında Yer Alacağını Duyurdu

Ana Metin: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı'na katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, dünyada aşırı sağın yükseldiğini, ancak bu durumun sol ve sosyal demokrasinin gerilemesi anlamına gelmemesi gerektiğini ifade etti.

Özel, Sosyalist Enternasyonal üyesi partilerin vatandaşların sorunlarına çözüm getirecek politikalar üretebilecek kapasiteye ve tarihsel birikime sahip olduğunu vurgulayarak, insanları aşırı sağın yanıltıcı ve akıl çelici söylemlerine karşı uyarmanın ve uyandırmanın önemine dikkat çekti.

"İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin devletini tanımalarından dolayı duyduğum memnuniyeti bir kez daha belirtmek isterim." diyen Özel, partisinin, Avrupa'nın bir parçası olan Türkiye'yi demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün öncüsü yapma iddiasında olduğunu belirterek, Türkiye'nin Avrupa Birliği tam üyelik hedefinin kağıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyeceklerini söyledi.

Fransa'daki Türklere Çağrı: Özel, Fransa'da yaşayan Türk vatandaşlarına seslenerek, aşırı sağa karşı sandık başına gitmeleri için çağrıda bulundu. "Biz dinlenmeden bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, partimiz ve ülkemizin kurucusu liderimizin dediği gibi, 'Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar.'" diyerek konuşmasını tamamladı.

Dış Politika ve İşbirliği: Özel, CHP'nin dış politikada da etkinliğini artırdığını belirterek, partisinin Avrupa'nın en köklü ve en büyük sosyal demokrat partilerinden biri olduğunu söyledi. CHP'nin, yükselen sağ popülizm karşısında daha dirençli, daha dayanışmacı ve örgütlü bir siyaset önerdiğini ve Avrupa'daki sol, sosyal demokrat ve sosyalist partilerle işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediğini vurguladı.

Özgür Özel'in çağrısı, Fransa'da yaşayan Türk vatandaşlarına aşırı sağa karşı demokratik bir duruş sergileme ve sandık başına gitme konusunda önemli bir mesaj içeriyor. Özel'in konuşmasında, CHP'nin Türkiye'yi Avrupa'nın bir parçası olarak demokratik değerlerin öncüsü yapma hedefi vurgulanırken, uluslararası işbirliğinin ve dayanışmanın önemine de dikkat çekildi.

Editör: Haber Merkezi