İsrail, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan ederek ülkeye girişini yasakladığını duyurdu. Karar, İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz tarafından kamuoyuna açıklandı.

İran'ın Füze Saldırısı Sonrası Tepki

Dışişleri Bakanı Katz, Guterres'in yasaklanma kararının gerekçesini, BM Genel Sekreteri’nin İran'ın İsrail’e yönelik füze saldırısını kınamaması olarak açıkladı. Katz, "BM Genel Sekreteri'nin bu ciddi saldırıyı kınamayı reddetmesi, İsrail’in güvenliğini tehdit eden bir tutumdur. Bu nedenle ülkeye girişine izin verilmeyecek," ifadelerini kullandı.

Senatör Pushkov: "ABD'de Tüm Stadyumlar Trump'ı Destekliyor" Senatör Pushkov: "ABD'de Tüm Stadyumlar Trump'ı Destekliyor"

Diplomatik Kriz Büyüyor

Bu adım, İsrail ile Birleşmiş Milletler arasında diplomatik gerilimin tırmandığını gösteriyor. Guterres’in, İsrail ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından İsrail hükümetinin sert tepkisi, uluslararası alanda geniş yankı uyandırdı.

Guterres'in BM nezdinde nasıl bir tepki vereceği ve bu kararın İsrail-BM ilişkilerine nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi