2 Ağustos 2024 tarihinde, hamile olduğu için işten ayrılan Zeynep öğretmeninin yaşadığı, eğitim sektöründeki belirli aralıklı sözleşmeli yaşamda yaşadığında bir kez daha gözlerin önünde serdi. Sözleşmenin bitmesinin gerekçesi gösterilerek son olarak verilen Zeynep öğretmen, içinde buhran nedeniyle intihar etti.

Uzm. Dr. Polatöz, “Sağlık çalışanları her geçen ay yoksullaşıyor” Uzm. Dr. Polatöz, “Sağlık çalışanları her geçen ay yoksullaşıyor”

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Kadın Komisyonu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yerverdi.

2 Ağustos 2024 tarihinde içinde bulunduğu buhrana karşı koyamayan sözleşmesinin bitmesi bahane edilerek aslında hamile olması nedeniyle işten çıkarılan Zeynep öğretmen intihar ederek aramızdan ayrıldı.

Öğretmenleri çaresizlik içerisinde bırakan bu düzenin yasal dayanaklarına sırtını yaslayarak sırf kadın olduğu için, sırf hamile olduğu için öğretmenleri işsiz bırakan patronlara sesleniyoruz: Eğitim alanlarını ticari kaygılarla yöneten, hamileliği, süt iznini, doğum iznini ve diğer tüm haklarımızı çalmayı kendilerine hak gören patron aklıyla mücadelemiz sürecek!

Öğretmenimizin ailesine, dostlarına, öğrencilerine, sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi