Gündem

TBB Encümeni'nden Ekrem İmamoğlu'na Destek: "Bu Süreç Toplumun Vicdanını Rahatsız Ediyor"

Abone Ol

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümeni, Ankara’da yaptığı toplantıda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yargı sürecine ilişkin destek açıklaması yaptı. TBB Başkanı İmamoğlu, yargının siyaseti yönetmek için araç olarak kullanıldığını belirterek, “Ümit ederim ki İstinaf Mahkemesi, yargının bu şekilde manipüle edilmesine son verir” dedi.

"TBB Encümeni Bütçe ve Stratejik Planı Değerlendirdi"

Ankara'daki TBB ana hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda, TBB'nin 2025 Mali Yılı Bütçe Tasarısı ve 2025-2029 Stratejik Plan Taslağı karara bağlandı. İmamoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, TBB'nin bütçe ve stratejik plan hazırlıklarını meclise sunma süreçlerinin değerlendirildiğini belirtti.

"Hukukun Üstünlüğüne Sahip Çıkıyoruz"

İstinaf Mahkemesi’nde devam eden davasına da değinen İmamoğlu, belediye başkanlarının kendisine verdiği desteğe teşekkür etti. “Encümen üyeleri, bu yargı sürecinin hukuka ve topluma olan olumsuz etkilerine dikkat çekiyor” dedi.

"Toplum Bu Süreçten Rahatsız"

İmamoğlu, yargı sürecinin toplum vicdanını derinden rahatsız ettiğini ifade ederek, "İki kere iki dört eder. Bu davayı hukuki teamüller değil, siyasi atmosfer belirliyorsa, bu toplumun vicdanını rahatsız eder" dedi.

TBB Encümen Üyeleri'nden Destek

TBB Encümen üyeleri, Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak da dahil olmak üzere verilen cezalarla ilgili yazılı açıklama yaparak, hukukun üstünlüğü ilkesinin çiğnenmemesi gerektiğini vurguladılar.