TESK Genel Başkanı Palandöken'den Talep: Yeni Bir Yapılandırma Şart

Yüksek enflasyonun piyasaların dengesini bozduğuna dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada esnafın zor günler geçirdiğini belirterek "yeni bir yapılandırmaya" ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

DİSK Araştırma Merkezi, Enflasyonda mızrak çuvala sığmıyor! DİSK Araştırma Merkezi, Enflasyonda mızrak çuvala sığmıyor!

Palandöken, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Esnafımızın düzlüğe çıkması için daha önce olduğu gibi vergi, trafik, SGK prim borçları gibi devlete olan borçlarda kapsamlı ve uzun vadeli bir yapılandırma şart. Hem insanların borçtan kurtulmasını hem de istihdamın hareketlenmesini sağlayacak önemli bir şey. Bir yapılandırmayla ve bunun ödenebilir miktarlarda olmasının sağlanması suretiyle geçtiğimiz 2023 yılındaki 156 milyar liranın çok daha üstünde bir gelir sağlanmış olacak. Esnafın da mağduriyeti önlenecek."

Palandöken'in bu açıklaması, yüksek enflasyon nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan esnafın rahatlatılması adına atılması gereken adımların altını çiziyor. Kapsamlı ve uzun vadeli bir yapılandırmanın esnafın borç yükünü hafifleteceği, ekonomiye can suyu olacağı ve istihdamı artıracağına dikkat çeken TESK Genel Başkanı, esnafın borçlarını ödeyebilir miktarlarda yapılandırmanın önemine vurgu yaptı.

2023 yılında sağlanan 156 milyar liralık gelirin çok daha üstünde bir gelir elde edilebileceğini belirten Palandöken, esnafın mağduriyetinin önlenmesi ve ekonomik istikrarın sağlanması için yeni bir yapılandırmanın şart olduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi