Türkiye Komünist Hareketi: Gazi Üniversitesi’nde İşkenceye Hayır!

İşkencenin sorumluları cezalandırılmalıdır!

Ankara'da Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Beşevler Kampüsü’nde birinci sınıf öğrencisine "Gazi Üniversitesi Ülkü Ocakları" mensubu olarak bilinen faşist çete üyeleri tarafından yarım saat boyunca ağır işkence yapılmıştır!

Gazi Üniversitesi öğrencisi ve parti üyemiz, kampüs içerisinde bu faşist çete tarafından korkakça ve alçakça saldırıya uğramıştır. Sayıca kalabalık olan bu çete tarafından üyemizin önce önü kesilmiş, ardından okulun tuvaletine çekilerek burada yaklaşık yarım saat süren psikolojik ve fiziksel şiddet uygulanmıştır.

Yumruklu ve tekmeli saldırıya uğrayan yoldaşımızın sırtında sopa kırılmış, saldırıya direnmesi karşısında bacağı kırılmaya çalışılmış, devamında ise sırayla okul tuvaletine gelen farklı kişiler tarafından saldırı sürdürülmüştür.

Faşistler tarafından telefonu alınarak ve kişisel bilgilerine erişilerek tehdit edilen üyemize, suç duyurusunda bulunması durumunda saldırının daha şiddetli bir biçimde tekrarlanacağı ima edilmiştir.Yoldaşımızın sağlık durumunda hayati ve kalıcı bir sorun bulunmamakla birlikte alınan darp raporunda da görüldüğü üzere Ceza Kanununda açıkça işkence suçu kapsamına girecek bir durum mevcuttur.

Konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ve Eğitim Fakültesi Dekanlığı harekete geçmelidir.

Akademik bir eğitim kurumu olması gereken üniversite içerisinde bir öğrenciniz psikolojik ve fiziksel saldırı biçimde gerçekleşen işkenceye maruz kalmıştır. Gazi Üniversitesi’nde yaşanan bu olayın ilk olmadığı da bilinmektedir.

Gazi Üniversitesi yönetimine, faşist çetenin saldırısına karşı öğrencisini korumak zorunda olduğunu hatırlatıyoruz.

Ankara Cumhuriyet Savcılığını işkencecilerin bulunup yargı önüne çıkarılması için harekete geçmeye çağırıyoruz!

Bakan Yerlikaya'dan Narin Güran Cinayetine Dair Açıklama Bakan Yerlikaya'dan Narin Güran Cinayetine Dair Açıklama

Bu saldırıyı düzenleyenleri ve niyetlerinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Başta Gazi Üniversitesi olmak üzere Ankara’nın çoğu üniversitesinde ilerici, yurtsever ve solcu öğrencilere saldıran bu güruh ile ilgili derhal kovuşturma başlatılarak, bunlar okuldan uzaklaştırılmalıdır.

Beşevler kampüsünde yaşanan işkence olayının üzeri kapatılamaz. Sokaklarda toplumu tehdit eden mafya, çete ve suç makinelerinin varlığı ve üniversitelere kadar girmesi normal karşılanamaz!

Bütün ilerici kurumları ve ülkenin aydınlarını üniversitedeki işkenceye karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz!

Üniversitelerde mafyatik yöntemlere özenen bu tür suç çetelerine boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Üniversitelerde ve ülkemizin dört bir yanında eşitlik, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinden bir adım geri adım atmayacağız!

Bu ülkenin gençleri sahipsiz değildir!

Editör: Haber Merkezi