Bağımsız bir düşünce kuruluşu olarak konumlanacak Toplum Çalışmaları Enstitüsü, 9 Eylül 2024’te Ankara’da kuruldu. Enstitünün bünyesinde siyaset, Dış Politika, Ekonomi, Şehircilik, Hukuk ve Adalet ile Dijital Dönüşüm ve Girişimcilik direktörlükleri bulunuyor.

Kurucuları arasında çok sayıda akademisyenin görev aldığı Toplum Çalışmaları Enstitüsü, yeni nesil zihinleri fikri üretime teşvik ederek Türkiye’nin birikimine anlamlı katkılar yapmak amacıyla 9 Eylül 2024’te Ankara’da kuruldu. Bağımsız bir düşünce kuruluşu olarak konumlanan enstitü bünyesinde; Siyaset, Dış Politika, Ekonomi, Şehircilik, Hukuk ve Adalet ile Dijital Dönüşüm ve Girişimcilik direktörlükleri bulunuyor. Alanlarında yetkin isimlerden oluşan Toplum Çalışmaları Enstitüsü Yönetim Kurulu’na Av. Osman Ertürk Özel başkanlık ediyor. Enstitü, odaklandığı alanlarda kronik sorunları önceleyerek saha araştırmaları, raporlar, paneller, konferanslar ve yayınlarla politik karar alıcılara ve kamuoyuna nitelikli bilgi sunmayı amaçlıyor.

T O P L U M C A L I S M A L A R I E N S T I T U S U

ALANINDA YETKİN İSİMLER BİR ARAYA GELDİ

Kuruluş bildirgesinde “yeni nesil zihinleri fikri üretime teşvik ederek Türkiye’nin birikimine anlamlı katkılar yapmak amacıyla” yola çıktıklarını belirten Toplum Çalışmaları Enstitüsü’ne Osman Ertürk Özel başkanlık ediyor. Enstitünün kuruluşuna dair yaptığı açıklamada Başkan Özel, “Ülkemizde objektif ölçme, değerlendirme ve analiz kabiliyetlerine sahip, uygulanabilir nitelikte öneriler sunacak kurumlara ihtiyacın her zamankinden fazla olmasından hareketle bir inisiyatif aldık” dedi.

‘POLİTİK KUTUPLAŞMANIN ÜLKEYE MALİYETİ AĞIR OLDU’

Ankara merkezli kurulan yeni düşünce kuruluşu Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün başkanı Osman Ertürk Özel, enstitünün kuruluşuna ilişkin yaptığı açıklamada artan politik kutuplaşmanın ağır maliyetine dikkat çekerek, “Türkiye’de son yıllarda artarak devam eden politik kutuplaşmanın toplumsal maliyeti ağır oldu. Bu, yaygın, yıkıcı durumdan etkilenenlerin başında da ‘itibarlı’ kurumlar ve bu kurumların ‘bağımsızlığı’ geliyor” değerlendirmesini yaptı.

‘KUTUPLAŞMANIN KISIRLAŞTIRICI GÖLGESİNDEN UZAKTA…’

Türkiye’nin genç, dinamik ve üretken beyinleriyle yola çıktıklarını vurgulayan Enstitü Başkanı Osman Ertürk Özel, “Ürettiğimiz her bilginin, kutuplaşmanın kısırlaştırıcı gölgesinden uzakta, toplumun ihtiyaçlarına yönelik olmasına özen göstereceğiz. Cumhuriyet değerleri ortak paydasında, itibarsızlaştırılan, akıl dışına itilen kurumların boşluğunu kendi sahamızda doldurmak istiyoruz. Takipçilerimiz enstitümüzün her çıktısında yalnızca bilime ve akla uygun da çalışılabildiğini görecekler.” ifadelerini kullandı.

Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün kuruluşunda görev alan isimler ise şöyle:

Osman Ertürk Özel, Enstitü Başkanı

Prof. Dr. Dilek Başar, Ekonomi Programı Direktörü

Dr. M. Veysel Güldoğan, Dış Politika Direktörü

Dr. Yavuz Selim Günay, Hukuk ve Adalet Programı Direktörü

İmran Gürakan, Dijital Dönüşüm ve Girişimcilik Direktörü

Doç. Dr. Asmin Kavas, Şehircilik Programı Direktörü

Hüseyin Raşit Yılmaz, Siyaset Programı Direktörü

Çiğdem Gizem Okkaoğlu, Enstitü Genel Sekreteri

Yılmaz Güney, ölümünün 40’ıncı yılında anıldı Yılmaz Güney, ölümünün 40’ıncı yılında anıldı

Aykutalp Arıcı, Yönetim Kurulu Üyesi

Ahmet Oğuz Atalay, Yönetim Kurulu Üyesi

Dr. Abdullah Çağıl, Yönetim Kurulu Üyesi

Vasıf İnanç Duygulu, Yönetim Kurulu Üyesi

Merve Çakır Gök, Yönetim Kurulu Üyesi

Gökhan Güler, Yönetim Kurulu Üyesi

Koray Güzelderen, Yönetim Kurulu Üyesi

Selim Koru, Yönetim Kurulu Üyesi

Editör: Haber Merkezi